субота, 30 листопада 2013 23:57

"Мені соромно виходити на Майдан" - Москаль

"Мені соромно виходити на Майдан" - Москаль
Фото: atn.ua

Народний депутат Геннадій Москаль упевнений, що в розгоні мітингувальників на Майдані Незалежності в Києві брав участь зразковий підрозділ "Беркуту" з Криму. Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Я весь день дивився фотографії міліціонерів, які розганяли Майдан, - каже політик. - Там був кримський "Беркут". Я двічі керував управлінням міліції автономії. Тому знаю багатьох в обличчя. Передзвонив декому, щоб пересвідчитися, що це були вони. Я в шоці. Тому не вийшов на Майдан, мені соромно дивитися людям в очі".

За словами нардепа, використання "беркутівців" - це свідчення боротьби за владу в оточенні президента.

"Це зразковий підрозділ "Беркуту", який ніколи не використовувався в політичних діях, тільки для боротьби зі злочинністю. Як так сталося? Я думаю, що це боротьба за владу Могильова (голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов — ред.) і йому подібних в оточенні президента. Те, що відповідальність бере на себе Коряк (начальник столичної міліції Валерій Коряк — ред.) — просто брехня. Він не може керувати чужими "беркутівцями". Я у подавленому стані, вибачайте. Зараз напишу свою заяву у Фейсбук".

Нагадаємо, під ранок 30 листопада "беркутівці" жорстоко розігнали мітингувальників на Майдані. Людей били, тягали по асфальту, затримували. До медиків за допомогою звернулися 35 чоловік. Міліція повідомляє, що постраждали також 12 правоохоронців. Тим часом опозиція заявила, що формує штаб національного спротиву і готується до загальнонаціонального страйку.

Зараз ви читаєте новину «"Мені соромно виходити на Майдан" - Москаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

63

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути