четвер, 17 липня 2014 00:46

МЗС України вимагає від російської сторони звільнити Савченко без жодних умов

МЗС України вимагає від російської сторони звільнити Савченко без жодних умов
unian.net

Про це йдеться у заяві дипломатичного відомства, поширеній його прес-службою.

"У черговий раз вимагаємо від російської сторони без будь-яких умов звільнити Надію Савченко та притягнути до відповідальності осіб, причетних до її незаконного переміщення на територію РФ", - йдеться у документі. Дипломати також наголосили, що Росія лише під тиском міжнародного співтовариства допустила консула України до Савченко.

"Своєю тривалою затримкою в цьому питанні Росія грубо порушила універсальні норми міжнародного права у сфері дотримання прав і свобод людини, міжнародно-правові зобов'язання у відповідності з Віденською конвенцією про консульські відносини 1963 роки і положення Консульської конвенції між Україною і РФ від 1994 року", - підкреслюється в заяві.

У МЗС України відзначають, що під час бесіди з консулом Савченко підтвердила, що була незаконно і насильно в наручниках і з мішком на голові переміщена на територію РФ, "де терористи передали її особам у камуфляжній формі".

У СІЗО льотчиця оголосила голодування, яке припинила тільки після зустрічі з консулом.

"Стан здоров'я нашої співвітчизниці задовільний. За її словами, методи фізичного впливу до неї не застосовували. На 17 липня запланована її зустріч з адвокатом Марком Фейгіним", - зазначає зовнішньополітичне відомство.

У заяві акцентується, що офіційна інформація російських представників щодо обставин потрапляння Савченко в Росію "під виглядом біженки" не відповідає дійсності.

"Такими ж неправдивими і сфабрикованими є і звинувачення проти Савченко", - заявили в МЗС.

Зараз ви читаєте новину «МЗС України вимагає від російської сторони звільнити Савченко без жодних умов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути