понеділок, 25 лютого 2013 11:00

Мер Львова ініціював боротьбу проти алкоголізму у неповнолітніх

Мер Львова ініціював боротьбу проти алкоголізму у неповнолітніх
Фото: vidomosti-ua.com

Львівський мер Андрій Садовий виступає проти продажу слабоалкогольних напоїв для неповнолітніх. Цьому він присвятив ціле відеозвернення. Кампанію, спрямовану проти вживання слабоалкогольних напоїв, назвав "Стоп алкопоп".

У Львові минулого року до реанімації із алкогольним отруєнням госпіталізували 56 дітей. Більшість підлітків потрапили до лікарень в шкільний час. За останні тижні громадські організації Львова здійснили три рейди, під час яких виявили, що продавці відпускають алкоголь неповнолітнім, навіть допомагають ховати алкоголь у шкільні рюкзаки. Крім того, деякі магазини продовжують продавати алкоголь після 22.00 год. У Львові продаж алкоголю після 22.00  і зранку до10.00 заборонений.

"Що таке алкопоп? Це кольорові баночки з так званими слабоалкогольними коктейлями, з гарними красивими картинками. Важко знайти, що тут є 8 відсотків алкоголю. Виглядають вони дуже красиво. Статистика показує: пік споживання алкопопу припадає на 15-річних підлітків. Понад 70 відсотків споживачів – молоді дівчата, майбутні мами. А починають діти пити його з 12-13 років. Ця індустрія спрямована лише на одну цільову аудиторію – діти і підлітки. Виробники так званого алкопопу роками реалізовують чітку стратегію – змолоду виховати собі покоління алкоголіків. І реалізовують її дуже успішно, - каже мер Львова.- Минулого року ця мафія заробила на продажу алкоголю українським дітям понад 1 мільярд гривень. Я особливо сьогодні звертаюсь до батьків -  зверніть увагу на своїх дітей, поцікавтесь, як вони проводять свій вільний час," - каже Андрій Садовий.

Мер Львова запровадив щотижневу практику відеозвернень до Львів'ян з різних питань.

Зараз ви читаєте новину «Мер Львова ініціював боротьбу проти алкоголізму у неповнолітніх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути