субота, 06 вересня 2014 07:11

Медведєв передав російським військовим шість пересувних крематоріїв

Медведєв передав російським військовим шість пересувних крематоріїв

Російська регулярна армія всерйоз перейнялася проблемою утилізації трупів своїх солдатів. З цією метою в Ростовську область доставили розроблені в Санкт-Петербурзі мобільні крематорії ІН -50.1К на базі вантажних автомобілів Volvo. Їх, як повідомила в інтерв'ю "Цензор.нет" російська правозахисниця, засновниця групи "Вантаж 200 з України в Росію" в соціальній мережі Facebook Олена Васильєва, бачили недалеко від українського кордону вже, як мінімум, два свідки.

"Те, що російський прем'єр Дмитро Медведєв передав військовим шість пересувних крематоріїв, це правда, - стверджує Олена Васильєва. - Дві людини вже підтвердили, що бачили в Ростовській області машину крематорію. На думку фахівців, у мобільного крематорію продуктивність значно вище, ніж якщо просто ховати всіх загиблих. Посипати землю попелом простіше і швидше, ніж закопувати в неї тисячі тіл".

Цікаво, що спочатку мобільні крематорії ІН-50.1К розроблялися ЗАТ "Турмалін" із Санкт-Петербурга виключно в мирних цілях.

Зокрема, з їх допомогою планувалося утилізувати різні небезпечні біологічні відходи: наприклад, трупи бездомних тварин або туші загиблої від заразних інфекційних захворювань сільськогосподарської худоби.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв передав російським військовим шість пересувних крематоріїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути