четвер, 26 січня 2012 16:35

Матерям-одиначкам на БМВ скасують державні допомоги

Матерям-одиначкам на БМВ скасують державні допомоги

Міністерство соціальної політики підготувало законопроект, за яким частина матерів, які виховують дітей без батька, можуть позбутися державної допомоги. Зокрема, виплат на дитину можуть позбутися ті матері-одиначки, чий дохід перевищує середню заробітну плату. Про це в інтерв'ю Weekly.ua розповіла Надія Рязанова, заступник директора Департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України.

За словами Рязанової, необхідність внесення змін в чинне законодавство викликана тим, що за останні десять років одиноких матерів в Україні стало більше майже в 20 разів, і чиновники вважають, що як мінімум половина з них - фіктивні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд хоче "нишком" обмежити допомогу одиноким матерям - експерт

У Мінсоцполітики вважають, що прийняття закону "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" у новій редакції відсіє близько 6-7% матерів-одиначок, які на сьогодні отримують допомогу від держави.

"Ми хочемо підняти максимальний розмір допомоги до 60% прожиткового мінімуму, і зробити так, щоб допомогу отримували сім'ї, які дійсно цього потребують, а не ті, хто приїжджає в Радбез на БМВ і в норкових шубах. У нас в Печерському районі столиці таких багато", - говорить Рязанова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд зглянувся над одинокими матерями та відкликає проект про допомогу

Від ініціативи віце-прем'єра Сергія Тігіпка - перевіряти, чи є в самотньої матері дорога машина або породиста тварина - в міністерстві відхрещуються, і кажуть, що будуть діяти більш цивілізовано.

У 2003 році в Україні було 27 тис. офіційно зареєстрованих одиноких матерів. До кінця 2011 року - вже 576 тис. Самотні матері отримують державну допомогу на 640 тис. дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соціальну допомогу не призначать матерям з велосипедами і породистими тваринами

Сума державної допомоги залежить від віку дитини і доходів мами. Допомогу в розмірі 50% прожиткового мінімуму отримують матері з низьким рівнем доходу. Всі інші - в розмірі 30% прожиткового мінімуму. В абсолютних цифрах це виглядає наступним чином: в кінці 2011 року на дітей до 6 років держава виплачувала від 260 грн. до 435 грн., на дітей 6-18 років - від 312 грн. до 521 грн.

Зараз ви читаєте новину «Матерям-одиначкам на БМВ скасують державні допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути