вівторок, 26 липня 2011 14:00

Людям після 30 дієти не допомагають

Людям після 30 дієти не допомагають

Людям після 30 років дієти допомагають лише на короткий час. Потім вони все одно набирають кілограми.

Тривале дослідження за участі 25 тисяч жінок і чоловіків, що проводилося групою вчених з державного Медичного дослідницького ради, показало, що люди в середньому віці починають набирати вагу, і ця тенденція тільки посилюється з часом.

Щорічно 12 мільйонів чоловік намагаються дотримуватися дієт. Тільки 10% з них вдається втратити значну кількість кілограмів. Між тим, протягом року люди навіть з цієї групи знову наберуть вагу. Тому тут варто задуматися про профілактику первинного набору ваги.

Вчені стежили за 5362 чоловіками і жінками, які народилися в 1946 році, і за 20 тисячами людей, більшість з яких народилися в 1958 році.

За словами Ребеки Харді з Медичного дослідницького ради, люди з обох груп почали набирати вагу в 80-х роках. І з того самого моменту їх вага тільки збільшувалась.

"У чоловіків набір ваги відбувається без стрибків все життя. У жінок набір ваги починається повільно, але десь до 35 років досягає високих показників. Як тільки зайву вагу набраний, від нього вже не позбавитися. Людина тільки товстішає, незважаючи на спроби позбутися кілограмів ", - прокоментувала Харді.

Раніше, журнал Forbes розповів про десять країнах, кулінарна традиція яких сприяє підтримці хорошої форми і довголіттю. Найбільш здоровою визнана кухня Японії, де від ожиріння страждає тільки 1,5% нації, тоді як середня тривалість життя становить 82 роки. Національна кулінарія широко використовує всі види капусти - від листової до броколі, - які чудово доповнюються рибою і блюдами з сої.

Зараз ви читаєте новину «Людям після 30 дієти не допомагають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути