субота, 09 листопада 2013 10:23

Лідерка "Білого братства" вербує нових прихильників та готує Армагеддон - ЗМІ

Лідерка "Білого братства" вербує нових прихильників та готує Армагеддон - ЗМІ
Вікторія Преображенська Фото: history.lohotron.in.ua

Лідерка секти "Біле братство" Марія Деві Христос з новим ім'ям Вікторія Преображенська повертає в секту колишніх прихильників, а також тисячами вербує нових. Про це повідомляє ТСН.ua.

Cправжнє ім'я жінки - Марина Цвигун. Зараз вона читає лекції, які радше скидаються на проповіді, в Українському домі, Національному комплексі "Експоцентр Україна", Столичному будинку художника і навіть у Київському політехнічному інституті, де основними слухачами були студенти.

Нагадаємо, у 1993 році після купи листівок та зомбування на кожному кроці кількість прихильників "Білого братства" вимірювалася тисячами. Тоді ще Марія Деві Христос разом зі своїм чоловіком Юрієм Кривоноговим, якого радше пам'ятають за ім'ям Іоан Свамі, спочатку оголосили про кінець світу, зібравшись на Софійській площі. А коли Армагеддон не настав, то вони разом із прихильниками вдерлися в Софію Київську, у якій збиралися зорганізувати масове самоспалення.

"Тут вже був якийсь фінал. Фінал якогось шоу, схожого на божевільню", - пригадує тодішній заступник речника МВС Олександр Наумов.

Тоді лідерів секти хоч і засудили, але амністували у 1997 році. І попри те, що головний ідейник секти Кривоногов відмовився від самоствореної релігії, Марія Деві Христос після тривалої перерви знову зомбує з небувалим розмахом. Як вдалося з'ясувати журналістам ТСН, "Біле браство" знову готується зустрічати кінець світу і на тій самій Софійській площі.

Зараз ви читаєте новину «Лідерка "Білого братства" вербує нових прихильників та готує Армагеддон - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути