субота, 03 червня 2006 12:50

Лесбіянки можуть заражати одна одну СНІДом

 

Дослідники Центру імунних розладів Джонатана Лакса штату Філадельфія (США) зареєстрували перший випадок передачі вірусу СНІДу при статевому контакті між двома жінками.

– Я думаю, що ми бачимо лише верхівку айсберга. Прийнято вважати, що таке не може статися. Хоч це і не зовсім звичайний випадок, лесбіянкам слід бути напоготові, - прокоментувала цей випадок співробітниця Центру Хелена Кваква.

Жінка, яка заразилася, стверджує, що протягом останніх років мала статеві контакти виключно із своєю ВІЛ-інфікованою партнеркою, і ці контакти ніколи не відбувалися під час менструацій. Лише один раз під час сексу трапилася невелика кровотеча.

Статеві зв"язки включали оральні контакти і сумісне використання "інтимних іграшок". ВІЛ-інфікована партнерка заявила, що мала гетеросексуальні контакти, але завжди при цьому користувалася презервативами.

Пацієнтка ніколи не користувалася одним лезом або однією зубною щіткою з своєю ВІЛ-позитивною партнеркою. Також їй ніколи не переливали кров, жінка не займалася сексом з чоловіками, ніколи не робила пірсинг чи татуювання. У неї здорові зуби і ясна.

– Я думаю, що цей випадок повинен "розбудити" дослідників. Всі попередні роботи в цьому напрямку були зроблені без урахування більшості інших чинників ризику, окрім статевих зв"язків, - повідомила Кваква.

Вона рекомендує жінкам оберігати себе при гомосексуальних статевих контактах - застосовувати спеціальні жіночі презервативи та не користуватися одними "іграшками" без дезинфекції, повідомляє Gaycity.

Зараз ви читаєте новину «Лесбіянки можуть заражати одна одну СНІДом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути