пʼятниця, 03 квітня 2015 17:07

Ле Пен визнала анексію Криму в обмін на гроші Кремля - ЗМІ

Ле Пен визнала анексію Криму в обмін на гроші Кремля - ЗМІ
Фото: zn.ua

Французька партія Національний фронт на чолі з одіозною Марін Ле Пен отримувала гроші від Росії за свої проросійські заяви. Зокрема, Кремль винагородив її за виправдання анексії українського півострова Крим.

Про це повідомляє сьогодні французьке видання Le Monde з посиланням на SMS-листування двох російських чиновників з Кремля, яку опублікували хакери групи Anonymous International.

Мова йде про обмін повідомленнями між заступником начальника департаменту внутрішньої політики адміністрації російського президента Росії Тимуром Прокопенком та депутатом від партії Єдина Росія Костянтином Риковим.

Зокрема, судячи з опублікованих повідомлень, Прокопенко просив Рикова домовитися з Ле Пен, щоб вона приїхала до Криму в якості спостерігача на організований російськими військовими так званий "референдум". "Про Марін. У них зараз передвиборча кампанія муніципальна, вона в турне. Сьогодні-завтра буде від Фронт Націоналя офіційна позиція по Криму. І розуміння готовності, чи зможе приїхати вона (що мало ймовірно) або хтось із її заступників. Увечері будуть подробиці", - йдеться в одному з опублікованих повідомлень від російського депутата за 11 березня 2014 року, за 5 днів до так званого "референдуму" в Криму.

У повідомлення також йдеться про "фінансове питання" угоди з французькою партією, про яке, згідно з опублікованими повідомленнями, мав говорити МЗС Росії. Французьке видання нагадує, що Риков володіє віллою вартістю 2 мільйони євро у французьких Альпах в муніципалітеті Мужен.

Тому не дивно, що саме він вступив у переговори з французькими "правими". Голова націоналістичної партії "Французький фронт" Марі Ле Пен 18 березня оголосила, що визнає результати так званого "референдуму" в Криму і не бачить причин не рахувати його легітимним. Хоча так зване голосування на півострові пройшло під дулами автоматів російських солдатів, які захопили всі органи влади в Криму і блокували українські військові частини. Раніше онлайн-видання Mediapart опублікувало розслідування, в якому говорилося, що Національний фронт Марін Ле Пен отримав від російського банку велику суму на політичну кампанію у Франції.

Йшлося про 40 мільйонів євро в цілому, але перший транш, згідно з даними видання, склав 9 мільйонів. Сама лідер правих Франції відхрестилася від російських 40 млн євро: було тільки 9 млн.

Нагадаємо, нещодавно скандальна партія "друзів Путіна" програла вибори у всіх округах Франції.

Зараз ви читаєте новину «Ле Пен визнала анексію Криму в обмін на гроші Кремля - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути