пʼятниця, 29 січня 2016 18:38

Квіт: всі підручники вчасно надруковані і розвезенні по областях

Квіт: всі підручники вчасно надруковані і розвезенні по областях

Підручники для учнів 4-х та 7-х класів вчасно надруковані і розвезенні по областях. До шкіл вони доставляються місцевими засобами. Згідно з концепцією децентралізації області повинні закупити свою другу половину підручників для 4 і 7 класів. Про це повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Квіт на сторінці у Фейсбук.

"Всі підручники були вчасно надруковані і розвезенні по областях. До шкіл вони доставляються місцевими засобами. Так само, області повинні закупити свою другу половину підручників для 4 і 7 класів. Кошти державного бюджету на придбання 600 шкільних автобусів були закладені у субвенцію, тому вони будуть закуповуватися місцевою владою. Така позиція МОН відповідає концепції децентралізації", – повідомив Квіт.

Оскільки сьогодні народний депутат Співаковський намагався (не вперше) на засіданні Верховноі Ради Украіни вводити в ома...

Опубликовано Serhiy Kvit 29 января 2016 г.

Як повідомив міністр, комітет з конкурсних торгів Інституту модернізації змісту освіти визначив трьох перевізників, які протягом грудня 2015 року виконували доставку підручників і посібників до департаментів (управлінь) освіти і науки обласних державних адміністрацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квіт замовив підручники, які ушестеро дешевші, ніж купував Табачник

Станом на 29.01.2016 р. до кожного регіону здійснено доставку підручників для учнів 4, 7 класів загальноосвітніх навчальних закладів та дітей з особливими освітніми потребами відповідно до плану доставки підручників.

Книжкові бази в регіонах протягом грудня 2015 року безперебійно приймали та відвантажували підручники.

За інформацією департаментів (управлінь) освіти і науки обласних державних адміністрацій, до навчальних закладів доставлено від 60 до 90% загальної кількості підручників залежно від регіону. Майже всі нові підручники є в навчальних закладах Львівської області, до 80% від плану доставки – в Вінницькій області. У Києві райони вивозять підручники своїм коштом: для учнів 4 класу з бази забрано майже всі підручники, а для учнів 7 класу потрібно вивезти ще близько 100 тисяч підручників. В Черкаській області доставка здійснюється від бази не до району, а відразу до навчальних закладів, таким чином в більшій половині районів всі заклади отримали підручники, а в інші райони довозитимуться під час карантину.

"Оперативно продовжується доставка підручників до навчальних закладів. Докладаються всі зусилля, щоб до початку занять після карантину підручники в повному обсязі надійшли в навчальні заклади", – каже Квіт.

Нагадаємо, школярі отримають закуплені підручники з нового року.

Зараз ви читаєте новину «Квіт: всі підручники вчасно надруковані і розвезенні по областях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути