четвер, 20 грудня 2012 22:26

Кримські татари виступили проти російської виставки в Криму, яка возвеличуватиме Сталіна

Кримські татари виступили проти російської виставки в Криму, яка возвеличуватиме Сталіна
Кримські татари вважають цю виставку запланованою провокацією для дискредитації України в період її головування в ОБСЄ. Фото: torezpost.do.am

Меджліс кримських татар розцінює як провокацію намір регіонального осередку російської організації, що має на меті возвеличення Йосифа Сталіна, організатора масових репресій у Радянському Союзу, що включали Голодомор 1932-33 років та масову депортацію кримських татар у 1944 році.

"Ця виставка – явно запланована провокаційна акція для дискредитації України в період, коли вона недавно прийняла на себе престижну місію головування в Організації з безпеки і співпраці в Європі", ­– говориться в заяві Меджлісу.

Представники Меджилісу відзначили, що керівництво автономії Криму, зокрема і представники служб безпеки і МВС України, зайняли "незрозумілу позицію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримські татари вимагали відновлення своїх прав та заборони посмертного донорства

Прорадянська організація "Суть часу – Крим" повідомляє, що заплановане на 21 грудня в Сімферополі відкриття виставки, присвяченої 133-річчю від дня народження Сталіна, "одного з найбільш значних керівників держави в історії російської цивілізації".

"Суть часу" – російський громадський рух, мета якого – відтворення духовної та культурної єдності й захист загальних цінностей на пострадянському просторі.

За указом Сталіна в травні 1944 року з Криму виселили до Середньої Азії, Сибіру і на Урал кримських татар. Їх звинувачували в дезертирстві з Кримської армії та пособництві німецьким солдатам. Татари змогли почали повертатися на півострів лише наприкінці 1980-х - початку 1990-х років.

Зараз ви читаєте новину «Кримські татари виступили проти російської виставки в Криму, яка возвеличуватиме Сталіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

69

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути