понеділок, 10 грудня 2012 17:03

Кримські татари вимагали відновлення своїх прав та заборони посмертного донорства
7

Сьогодні в Сімферополі відбувся загальнокримський мітинг, присвячений Міжнародному дню прав людини.

На площу Леніна, де також розташовується Рада міністрів Криму, вийшли близько тисячі кримських татар, обурених невирішенням земельного питання в Криму, передають Коментарі.

Присутні тримали в руках плакати з написами: "Крим - кому перлина, а кримським татарам - Батьківщина", "Відновлення прав кримськотатарського народу під егіду міжнародного співтовариства!", "Земля - ??багатство народу, а не влади!", "Ні дискримінації за національною ознакою! " та ін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чубаров шокував парламент Криму: виступив кримськотатарською та українською мовами

Крім кримських татар, на мітинг також вийшли учасники слов'янських "полян протесту" і представники українських національних партій.

Присутні засудили нічний погром кримськотатарських самобудів у селищі Молодіжне Сімферопольського району і відзначили, що не потерплять повторення подібних подій.

Крім того, в ході мітингу керівник секретаріату Меджлісу кримськотатарського народу Заїр Смедляєв висловив обурення тим, що у владі автономії представлено лише 2% кримських татар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримські татари закидали Симоненка яйцями і гнилими персиками

Він також висловив протест проти ініціативи Міністерства охорони здоров'я України про посмертне донорство. Смедляєв зазначив, що мусульмани категорично проти цього.

У резолюції мітингу учасники заходу закликали президента України Віктора Януковича підтримати ініціативу кримськотатарського народу, схвалену урядами країн-членів ОБСЄ та міжнародними організаціями, про проведення в 2013 році Міжнародного форуму з питання відновлення прав кримськотатарського народу.

Зараз ви читаєте новину «Кримські татари вимагали відновлення своїх прав та заборони посмертного донорства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути