неділя, 02 жовтня 2011 17:45

Коломойський і Рабинович приїхали в Умань у супроводі "Беркуту"
8

Фото: Фото: Ірина Патлатюк

Сьогодні близько 11.00 в місті Умань на Черкащині казахський мільярдер Олександр Машкевич разом з Ігорем Коломойським, Вадимом Рабиновичем та головним равином України Яковом Дов Блайхом відвідали могилу рабі Нахмана та зайшли в гості до равина, який пророкує майбутнє.

Про приїзд мільярдерів до Умані заздалегідь не повідомляли. Вони приїхали кортежем зі своєю охороною у супроводі двох патрульних автомобілів "Титан". По вулиці Пушкіна вони ходили пішки у супроводі патрульних та "Беркуту". Паломники хасиди намагалися щось сказати Машкевичу чи хоч торкнутися до нього. Більшість фотографували чи знімали відео. Охороні доводилося щоразу стримувати натиск паломників.

Відвідавши синагогу та помолившись на могилі рабі Нахмана, гості у супроводі охорони зайшли у дев'ятиповерхівку за адресою Пушкіна, 46. Під'їзд, в який вони зайшли заблокувала охорона і нікого не пускала. Через деякий час вони вийшли і в супроводі міліції та власної охорони рушили до наметового містечка.

Як стало відомо, Олександр Машкевич разом з іншими мільярдерами відвідали відомого равина. Він всьоме приїздить в Умань на Рош-га-Шана. Має в Умані власну трикімнатну квартиру. Балкон квартири виходить на могилу рабі Нахмана.

"Тут йому купили квартиру та зробили гарний ремонт, – розповів один з паломників. – Це не просто равин. Він знає, що ти робив вчора і що з тобою буде завтра. Всі відомі люди намагаються бути поблизу нього. Він знає все. Має великий авторитет. Між собою його називають "рентген". Він знає щось, може лікувати людей. Хасиди знають, що він тут живе і приходять до нього, стукають в двері, щоб вилікував. Він багатьом допомагає".

Після відвідин наметового містечка, де жило на період Рош-га-Шана близько тисячі паломників, мільярдери залишили Умань. У минулому році Олександр Машкевич теж відвідував Умань, але ще в якості президента Євроазійського єврейського конгресу.

Зараз паломники почали масово від'їжджати з Умані. Перші автобуси з хасидами покинули Умань вчора ввечері.

Зараз ви читаєте новину «Коломойський і Рабинович приїхали в Умань у супроводі "Беркуту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути