середа, 27 січня 2010 12:00

Китайцям хочуть заборонити їсти котів і собак

Китайцям хочуть заборонити їсти котів і собак

М"ясо котів і собак може зникнути з меню китайських ресторанів під тиском борців за захист тварин, передає The Telegraph.

Китайські експерти з правових питань, в рамках законопроекту по боротьбі з насильством над тваринами, збираються внести на розгляд парламенту пропозицію про заборону вживання котів і собак в їжу.

Якщо новий законопроект буде прийнятий, закриються тисячі собачих ресторанів. Кожен, кого буде спіймають "на гарячому", повинен буде сплатити штраф у розмірі $675 або провести 15 днів у в"язниці.

Собак в Китаї називають "ароматним м"ясом" і їдять вже впродовж тисячоліть. На холодній півночі країни, тушкована собачатина - популярний спосіб зігрівання крові.

Котяче м"ясо набуло популярності на півдні Китаю. Одна з улюблених страв місцевих гурманів - "Дракон і тигр у битві". Це суп з котів і змій. У місті Гуанджоу попит на цю страву настільки великий, що місцевих котів у них більше не залишилось. Але китайці на розгубились і налагодили постачання котів з інших провінцій.

Водночас представники китайського середнього класу котів і собак люблять. Вони і борються проти бійні домашніх улюбленців.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Китайцям хочуть заборонити їсти котів і собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути