неділя, 02 червня 2013 16:47

"Київраді залишилося 0 днів" - пікетувальники прийшли на мітинг з дітьми

На мітинг біля Київради зібралося близько 300 осіб. Вони стоять на тротуарі на Хрещатику, 36, а також на проїжджій частині. Мітинг має скоро розпочатися. Люди стоять під парасольками та у дощовиках. Тримають прапори кожного з 10 районів Києва. Посередині, навпроти центрального входу до Київради, встановлено величезний плакат "Київраді залишилося 0 днів".

На мітинг зібралися люди різного віку, але найбільше молодих - від 20 до 40 років. Декотрі прийшли з маленькими дітьми у резових чобітках та дощовиках. Частина пікетувальників одягнені у чорні атласні накидки та маски. Не кажуть звідки вони.

Кількадесят громадських організацій столиці утворили 50-метрову колону. Біля мерії чергує близько 70 співробітників правоохоронних органів.

Разом з тим на сусідній вулиці Богдана Хмельницького припарковано сім автомобілів із синіми номерами. Міліція сидить навіть у каретах швидкої допомоги. Ще 12 маршруток стоять на вулиці Лютеранській.

Встановлено 10 стендів, біля яких збирають підписи мешканців кожного з районів Києва.

Під вивіскою Київська міська рада хтось скотчем приліпив аркуш з написом "Закрито до виборів".

"Ми сьогодні хочемо сказати "ідіть, до побачення". Зібрати контакти людей, які готові піднімати місто далі. Впродовж місяця будемо збирати підписи, де люди письмово будуть забороняти Київраді голосувати від їх імені. Чим більше підписів ми зберемо, тим більшою є можливість скасувати цю владу", - заявив Єгор Соболєв з громадської організації "Громадянська служба "Свідомо".

Громадський активіст не відповів, що будуть далі робити з тими підписами, чи будуть штурмувати Київраду чи продовжуватимуть пікетувати далі.

"Ми не опозиція — ми не кажемо, що революція відбудеться 24 серпня о 16:45. Ми побачимо, що місто встало, змусимо Київраду, щоб вона не гальмувала людей, а тільки планувала місто. Коли ми зберемо 15 тисяч штурм буде не потрібен і міліція нам сама відкриє двері", - заявив Соболєв.

Люди підходять, але акція ще не розпочалась. Початок було анонсовано на 16:00.

Зараз ви читаєте новину «"Київраді залишилося 0 днів" - пікетувальники прийшли на мітинг з дітьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути