Ексклюзиви
субота, 09 березня 2013 03:00

Київрада прочинила ширше двері — киян впускатимуть всередину із паспортом

Київрада прочинила ширше двері — киян впускатимуть всередину із паспортом
Фото: tsn.ua

Секретар Київської міської ради Галина Герега підписала розпорядження про нові правила проходу до будівлі столичної мерії,  за якими кияни можуть вільно заходити до будівлі після пред'явлення паспорту.

Зокрема, як стало відомо Gazeta.ua, Герега поставила свій підпис під документом під назвою "Про організаційні заходи щодо проходження та перебування в адміністративному комплексі Київської міської ради, виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації)".

У розпорядженні передбачений "Порядок пропуску громадян на територію адміністративного комплексу". Згідно його, до адміністративного комплексу КМДА допускаються громадяни, які мають при собі паспорт громадянина України з відміткою про реєстрацію місця проживання в м. Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свободівця", в якого вилучили ніж, не хотіли пускати на засідання Київради

Прохід громадян на територію адміністративного комплексу здійснюється через приймальню громадян й допускається у робочі дні з 9:00 та завершується за годину до кінця робочого дня. За новими правилами, працівники приймальні громадян надають роз'яснення та сприяють проходу громадянина до адміністративного комплексу.

Водночас, згідно "Порядку пропуску до адміністративного комплексу учасників засідань та нарад, представників засобів масової інформації", вони пропускаються за списками акредитації з пред'явленням на центральному посту охорони документів, що посвідчують особу.

Слід уточнити, що журналістам дозволяється вхід на територію Київської міськдержадміністрації за списками акредитації, завіреними керівником прес-служби Київради або КМДА, зареєстрованими в управлінні адміністративно-господарського забезпечення секретаріату Київради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київрада проголосувала за приватизацію комунального майна столиці

Разом з тим, як розповіли Gazeta.ua у громадській кампанії "Дамо раду Києву", вищезазначені правила були розроблені активістами, які раніше спільно з депутатами брали участь у штурмі Київради. За словами громадських діячів, у наступний вівторок, 12 березня, продовжаться перемовини про вхід до зали голосувань Київради.

Нагадаємо, 7 лютого активісти взяли силою Київраду після місяців ігнорування їхньої вимоги про вільний доступ усередину будівлі усім киянам.

Зараз ви читаєте новину «Київрада прочинила ширше двері — киян впускатимуть всередину із паспортом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути