середа, 25 вересня 2013 17:20

Кожному п'ятому українцеві подобаються українські дороги

Кожному п'ятому українцеві подобаються українські дороги
Фото: vestnik.in.ua

Кожному п'ятому українцеві подобається дорожнє покриття. Таке дослідження щодо факторів аварійності на українських дорогах оприлюднила сьогодні на прес-конференції Всеукраїнська громадська організація "Асоціація безпеки дорожнього руху" разом із Українською Маркетинговою Асоціацією.

Згідно нього, 2% опитаних оцінюють дорожнє покриття як відмінне, 16% вважають його добрим, 45% - задовільним, 27% - поганим, 9% відгукуються про стан українських доріг як про дуже поганий.

Опитування проводив Київський міжнародний інститут соціології з 20 серпня по 11 вересня 2013 року. За його висновками, стан дорожнього покриття, культура поведінки пішоходів і водіїв, а також розмітка — основні причини аварійності в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Як на дошці для прання": українські дороги визнали одними з найжахливіших

"Більшість респондентів відповіли, що на увагу водія впливає розмова по мобільному й люди на проїжджій частині. А от до реклами на вулицях їм байдуже. Лише 6% із опитаних потрапляли в аварію. Це переважно водії, які мають стаж керування менше двох років. Причому 8% потрапляли в ДТП лише раз. Приємно, що страховку мають 96% опитаних водіїв. Цікаво, що 11% відповіли, що вона їм зовсім не потрібна", - зауважив директор КМІС Володимир Паніотто.

Опитували водіїв на автозаправках по всіх областях України, в тому числі й по селах. Всього в опитуванні взяло участь 1221 респондент віком від 18 років.

"Це перший етап комплексних досліджень. Буде ще кілька. Очевидно, що Україна потребує серйозних змін у цій сфері. Потрібно спиратись на реформи європейських країн в цій галузі", - зазначила гендиректор Української Маркетингової Асоціації Ірина Лилик.

Зараз ви читаєте новину «Кожному п'ятому українцеві подобаються українські дороги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути