середа, 28 жовтня 2015 23:29

Кабмін спростив перерахування субсидій за комунальні послуги на зимовий період

Кабмін спростив перерахування субсидій за комунальні послуги на зимовий період

У середу, 28 жовтня, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив про рішення Кабміну, за яким запроваджується механізм зміни застосування соціальної норми споживання газу.

Про це він заявив на зустрічі з представниками пікетувальників під будинком уряду, передає прес-служба Кабміну.

"Встановлюється соціальна норма в розмірі 1200 кубометрів на весь опалювальний сезон (6 місяців). Це означає, що людина може сама визначати, скільки газу використовувати в рамках соціальної норми щомісяця протягом опалювального сезону", - сказав Яценюк.

Як наголошують, також було прийнято рішення, що в лютому 2016 року буде здійснено контроль реальних витрат населенням газу для опалення та оцінено необхідність збільшення соціальної норми у випадку холодної зими.

Крім того, глава уряду підписав постанову, якою спрощує перерахування субсидій за житлово-комунальні послуги на зимовий період. Його будуть здійснювати в автоматичному режимі без подання повторних заявок.

Уряд також вносить зміни до порядку перерахунку вартості опалення підприємств ЖКГ, який будуть проводити у щомісячному режимі в залежності від зовнішніх температур, а не раз на півроку, як було раніше.

"Прийнято також рішення, згідно з яким за результатами першого кварталу наступного року в залежності від ціни імпортованого газу та курсу національної валюти буде здійснено коригування ринкової ціни природного газу", - повідомляє прес-служба.

Яценюк також наголосив, що в парламенті вже лежать два законопроекти - про прозорість нарахування тарифів і про НКРЕКП, який передбачає незалежність цього органу.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін спростив перерахування субсидій за комунальні послуги на зимовий період». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути