середа, 02 червня 2010 14:41

Ізраїль навчився робити танки невидимими

Ізраїль навчився робити танки невидимими

Ізраїльська компанія Eltics оголосила про створення нового типу маскування, яка дозволить робити будь-яку військову техніку невидимою в інфрачервоному спектрі. Такt маскування дозволить військовій техніці ставати "невидимою" не лише для інфрачервоних сенсорів, а й для прицільних систем і самонавідних по тепловому сліду ракет. Нова розробка одержала назву Black Fox.

Black Fox включає в себе набір з комп'ютера, камер і спеціальних пластин, які можуть бути встановлені на військову техніку. Робота системи проста: камери проводять температурні дослідження навколишнього середовища, постійно передаючи інформацію на комп'ютер, який проводить розрахунки і нагріває пластини, прикріплені зовні до броні, до певної температури. У результаті танк або інша військова техніка для інфрачервоних сенсорів практично зливаються з навколишнім середовищем.

За даними Eltics, Black Fox проста у використанні і не вимагає глибокої модернізації техніки - система може бути встановлена на вже наявні танки чи вертольоти без внесення змін в їх конструкцію. При цьому серійні зразки маскування будуть коштувати недорого. Цікаво, що Black Fox може бути використана не тільки для маскування техніки, але і для введення противника в оману. Для цього в базу даних комп'ютера системи внесені дані про типове теплове випромінюванні декількох видів техніки.

Відповідно до обраних налаштувань пластини на броні будуть нагріватися таким чином, щоб, наприклад, танк M1 Abrams на екрані інфрачервоного радара був схожий на Humvee.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль навчився робити танки невидимими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути