четвер, 21 травня 2009 08:40

Іран провів випробування невідомої ракети

Іран провів випробування невідомої ракети
Іран провів успішні випробування нової ракети, повідомив напередодні президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад.

За ствердженнями іранського лідера, нова твердопаливна ракета, здатна досягти території Ізраїлю, успішно пройшла випробування, вразивши намічену ціль.

По іранському державному телебаченню були продемонстровані кадри пуску ракети, що зовні нагадує Shahab 3 - озброєння старої модифікації. Таким чином, відзначимо, залишається невідомим, яку саме ракету випробували іранські військові.

Випробування іранської ракети відбулося через два дні після того, як президент США Барак Обама пригрозив Тегерану посиленням санкцій у випадку, якщо Іран відмовиться від відновлення переговорів за іранською ядерною програмою.

У свою чергу, міністр оборони США Роберт Гейтс підтвердив, що випробування нової балістичної ракети в Ірані пройшли успішно, і додав, що ракета дійсно має дальність від 2 тис. км до 2,5 тис. км. Проте Гейтс не зміг повідомити, чи вразила ракета намічену ціль.

Згідно з заявою президента країни, твердопаливна ракета Sajjil-2 класу "земля-земля" має радіус враження близько 1,93 тис. км і є вдосконаленою версією ракети Sajjil, успішні випробування якої Іран провів минулого року.

У Вашингтоні та Тель-Авіві вже висловили занепокоєння діями Ірану, вважаючи, що проведені випробування являють загрозу безпеці на Близькому Сході.

Нагадаємо, 3 лютого Іран здійснив успішний запуск свого першого супутника. Дослідницький супутник "Амід" ("Надія") був виведений на орбіту ракетою-носієм "Сафір" місцевого виробництва. Іранська влада заявляє, що космічна програма країни носить мирний характер, проте міжнародне співтовариство побоюється, що Тегеран прагне до створення ядерної зброї та засобів його доставки.

Запуск супутника приурочений до 30-річчя Ісламської революції в Ірані, повідомляє Полит.ру.

Зараз ви читаєте новину «Іран провів випробування невідомої ракети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути