понеділок, 03 жовтня 2011 19:41

Хакери Кирила атакували сайт УПЦ КП

Хакери Кирила атакували сайт УПЦ КП

Сьогодні, 3 жовтня, приблизно о 11:00, офіційний сайт Української православної церкви Київського патріархату став недоступний для користувачів. Замість сторінок сайту (cerkva.info) можна побачити лише службове повідомлення сервера провайдера, повідомляє RISU.

"Провайдер закрив доступ до сайту і надіслав повідомлення з поясненням причини: сайт був зламаний. Згідно з регламентом провайдера для забезпечення безпеки користувачів при виявленні спроби шкідницького доступу до сайту він блокується. Тобто ми маємо справу з цілеспрямованою атакою і це підтверджується провайдером. Це не DDoS-атака, це саме спроба злому ", - заявив глава інформаційного управління УПЦ КП єпископ Євстратій (Зоря).

Також, він повідомив, що зараз здійснюються заходи для відновлення нормальної роботи сайту.

Коментуючи можливі причини хакерського нападу на сайт, речник Київського патріархату припустив, що це пов'язано з критичними публікаціями про діяльність Московського патріарха Кирила.

"Сайт перестав працювати після того, як була опублікована стаття "Сигнали для Патріарха Кирила". Можливо це лише збіг. Але якщо міркувати за принципом "кому вигідно?", то можна припустити, що поява критичної статті на тлі роздратування з приводу не зовсім вдалого візиту на Буковину могла наших опонентів спровокувати до хакерської атаки", - зазначив єпископ Євстратій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кирило наважився приїхати в "розкольницьку" Західну Україну

Владика також нагадав, що раніше вже застосовувалися заходи для блокування або знищення неугодних Московської патріархії сайтів.

"Згадаймо, що під час роботи Помісного собору РПЦ і виборів патріарха Кирила не працював сайт Портал-Credo.ru. Не здивуюся, якщо атака на наш сайт було здійснено тими ж силами", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що патріарх Московський і всієї Русі Кирило прибув з візитом на Буковину. На його службу зібралося 10 тисяч буковинців.

Зараз ви читаєте новину «Хакери Кирила атакували сайт УПЦ КП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

131

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути