вівторок, 22 травня 2012 22:55

Губернатор Вінниччини доручив районам підняти ціни на закупівлю молока
9

Фото: Фото: Тетяна ЩЕРБАТЮК

22 травня на виїзній нараді в райцентрі Іллінці голова Вінницької облдержадміністрації Микола Джига доручив керівництву всіх районів Вінниччини підняти ціни на молоко, що закупається у населення.

Для цього він порадив створити в кожному селі молокоприймальний пункт.

"Тоді схема отримання молока буде більш прозора. Молоко буде більш якісне. Гроші селяни не будуть отримувати від невідомого "дядька" просто з кармана. І документи відповідні будуть оформлятися. Інакше стають можливими випадками, коли посередник тікає з людськими грошима, які йому віддали за молоко. Так було в Липовецькому районі. Чому він до цих пір не знайдений? Обманув людей, а ми його не можемо найти. Хто тоді буде вірити цій владі?", - зазначив губернатор.

У приклад всім поставив підприємство "Люстдорф", яке працює з людьми тільки через молокоприймальні пункти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молоко в Україні продовжує дешевшати - Мінагропрод

"Порівняно з іншими заводами це підприємство тримає більш-менш високу ціну на молоко. Залежно від жирності, за літр молока беруть у населення від 2,07 гривні до 2,70. А ось ціна 1,60-1,65 гривні неприпустима. З цією ситуацією треба негайно розбиратись. Люди не повинні страждати. А посередників треба приструнити", - наголосив він.

Начальник Головного управління агропромислового комплексу Микола Неїлик розповів, скільки насправді заробляють власники корів.

"Затрати на виробництво одного літра молока сягають 1,55 гривні. У середньому на Вінниччині молоко беруть у селян по 1,85 гривень. Значить, у місяць власник заробляє 135 гривень. Хіба це заробіток? Молоко повинно коштувати не менше 2,30", - запевнив Неїлик.

Спочатку делегація голів райдержадміністрацій, начальників управлінь відвідало молокоприймальний пункт у селі Жорнища Іллінецького району. Згодом власник підприємства "Люстдорф" Олег Васільєв показав та розповів шлях молока від заготівельного пункту до пакетованого продукту.

Усі присутні з задоволенням покуштували різні сорти молока. Найбільше сподобалося шоколадне. Його випили майже все.

Зараз ви читаєте новину «Губернатор Вінниччини доручив районам підняти ціни на закупівлю молока». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути