середа, 25 квітня 2012 20:17

Грищенко: в оксамитовий сезон українці поїдуть до Туреччини без віз

Грищенко: в оксамитовий сезон українці поїдуть до Туреччини без віз
Костянтин Грищенко. Фото: 062.ua

Наприкінці літа українці їздитимуть до Туреччини без віз. Про це в своєму Твітері пише Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко.

"На засіданні уряду сьогодні затвердили Угоду про безвізові поїздки з Туреччиною. Тепер обміняємося нотами з турецькою стороною. І через 3 місяці угода набуде чинності. Я доручив оперативно обмінятися нотами, щоб в оксамитовий сезон українці могли поїхати до Туреччини без віз", — зазначає дипломат у своїх повідомленнях.

Нагадаємо, що між Україною та Турцією була підписана угода про безвізовий режим наприкінці 2011 року. Тоді угоду підписали міністри іноземних справ обох держав.

Угода між Кабінетом міністрів України та урядом Турецької Республіки про умови взаємних поїздок громадян має на меті введення безвізового порядку для в'їзду, виїзду, проїзду транзитом і перебування громадян однієї сторони на території держави іншої сторони на підставі дійсних проїзних документів за умови, що термін їх безперервного перебування не перевищує 30 днів від дати в'їзду. При цьому сумарний термін їх перебування на території держави іншої сторони не повинен перевищувати 30 днів від дати в'їзду. При цьому сумарний термін їх перебування на території держави іншої сторони не повинен перевищувати 90 днів впродовж кожного періоду в 180 днів.

 

Зараз ви читаєте новину «Грищенко: в оксамитовий сезон українці поїдуть до Туреччини без віз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути