пʼятниця, 25 липня 2014 10:27

Голландські спецпризначенці готові захопити російського терориста Гіркіна - ЗМІ

Голландські спецпризначенці готові захопити російського терориста Гіркіна - ЗМІ
Фото: www.elmundo.es

Голландія та Австралія відправляють свої військово-поліцейські підрозділи в Східну Україну для забезпечення об'єктивного розслідування обставин катастрофи рейсу МН-17.

Про це повідомляє NR Baltija з посиланням на голландське видання De Telegraaf, передає Цензор.НЕТ.

Також Амстердам всерйоз обмірковує можливість участі в операції корпусу коммандос (КСТ), які мають великий бойовий досвід в рамках діяльності НАТО та миротворчих сил ООН. Співпраця австралійських і голландських підрозділів відбувається не вперше - вони вже працювали разом в Афганістані.

КСТ - підрозділ, що займається, в основному, антитерористичною діяльністю. Він спеціалізується на звільненні заручників і захопленні військових злочинців.

Коммандос готові, якщо буде потрібно, взяти на себе відповідальність у захопленні лідера проросійських бойовиків - Ігоря Гіркіна, незважаючи на всі можливі труднощі, супутні проведенню подібної операції.

У КСТ є досвід таких акцій за кордоном. Найбільш відома з них - захоплення в 1997 році в Сараєво хорвата Владко Купрешкіча, звинуваченого в етнічних чистках проти боснійських мусульман.

Тим часом, голландські експерти визнають, що в сформованих умовах здійснити такого роду операцію буде неймовірно складно. Насамперед, коммандос необхідно розуміти, що операція буде проводиться фактично на "ворожій" території, і останнє слово все одно залишається за ДНР.

Для участі закордонних миротворців на території України необхідний мандат ООН і згода Києва. Також не виключено, що у разі миротворчої місії західних військових, "миротворчий" мандат вимагатиме і Росія, що фактично означатиме вторгнення військ РФ на територію України.

Зараз настрої в голландському суспільстві напружені до межі і народ вимагає відплати. Так що ймовірність того, що рішення про застосування спецназу на українській території таки буде прийнята, висока.

Зараз ви читаєте новину «Голландські спецпризначенці готові захопити російського терориста Гіркіна - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути