вівторок, 19 січня 2016 17:16

Німеччина назвала Іран ключем до стабілізації на Близькому Сході

Німеччина назвала Іран ключем до стабілізації на Близькому Сході
В час, коли Іран виходить з міжнародної ізоляції, Німеччина хоче працювати з Ісламською Республікою для вирішення регіональних конфліктів на Близькому Сході. Автор: uk.reuters.com

В час, коли Іран виходить з міжнародної ізоляції, Німеччина хоче працювати з Ісламською Республікою для вирішення регіональних конфліктів на Близькому Сході. Також Берлін хоче запобігти ескалації конфлікту з регіональним суперником Тегерану Саудівською Аравією. Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, повідомляє Reuters.

"Іран нам потрібен для заспокоєння конфліктів і відновлення стабільності в цьому кризовому регіоні. І я сподіваюся, що Іран готовий до цього", сказав Штайнмаєр.

Припинення війни в Сирії займає центральне місце у вирішенні кризи біженців в Європі. Вона викликала глибокі розбіжності всередині членів ЄС. Їхня основна причина - питання квоти розміщення мігрантів у своїх країнах.

Напруженість між Саудівською Аравією та Іраном зросла після страти відомого шиїтського проповідника, якого високо шанували в Тегерані. Після цього іранці напали на посольство Ер-Ріяду в столиці Ірану. У відповідь, Саудівська Аравія та її країни-партнери розірвали дипломатичні зв'язки з Іраном.

Як відомо, 16 січня США почали знімати санкції з Ірану. Тегеран отримав доступ до своїх заморожених активів, які складають близько $100 мільярдів. Іноземні компанії отримали можливість інвестувати в нафтогазову, автомобільну, готельну та інші сфери країни. Також Ірану повернули доступ до світової фінансової системи, зокрема до SWIFT.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина назвала Іран ключем до стабілізації на Близькому Сході». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути