середа, 17 лютого 2016 14:57

Генштаб оприлюднив відеоінфографіку дебальцівських подій

Генштаб оприлюднив відеоінфографіку дебальцівських подій

Генеральний штаб ЗСУ вперше підготував інфографіку, присвячену бойовим діям на Дебальцівському плацдармі.

Відео опубліковане на сторінці військового органу у Facebook.

"В інфографіці висвітлено, як розгорталися події в районі Дебальцівського виступу в лютому 2015. Ми показуємо лише основні віхи битви за Дебальцеве", - ідеться в дописі до відео.

Зазначається, що в інфографіці використовується прийнятий у державах НАТО підхід - ворог позначається червоним кольором.

Дебальцеве: карта боїв та свідчення учасників

Битва за Дебальцеве є однією з ключових подій у протистоянні України російській агресії. Вона мала значні як військові, так і політичні наслідки.Генеральний штаб уже публікував аналіз бойових дій на Дебальцевському плацдармі: bit.ly/1UKGW3I. Однак ми свідомі того, що підготовлений документ вийшов непростим для розуміння. З огляду на важливість боїв за Дебальцеве та суспільну увагу до цих подій, Генеральний штаб вперше підготував відеоінфографіку, присвячену Дебальцівським боям. В інфографіці висвітлено, як розгорталися події в районі Дебальцівського виступу в лютому 2015. Ми показуємо лише основні віхи битви за Дебальцеве, детальніший опис можна знайти у згаданому вище аналізі: bit.ly/1UKGW3I.Стилістичний момент: в радянській традиції на картах противник зображався синім кольором, а своя сторона - червоним. Ми вирішили відійти від цієї практики та застосувати підхід, прийнятий у державах НАТО: ворог зображується червоним.Інфоргафіка увійшла до документального фільму "Дебальцеве", перший показ якого відбудеться сьогодні.

Опубліковано Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine 17 лютого 2016 р.

Генштаб також оприлюднив детальний аналіз бойових дій на Дебальцевському плацдармі, який можна знайти на сайті Міністерства оборони України.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб оприлюднив відеоінфографіку дебальцівських подій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути