понеділок, 11 липня 2011 13:41

Французьке подружжя знайшло в підвалі 34 унікальні монети

Французьке подружжя знайшло в підвалі 34 унікальні монети

Французька подружня пара з міста Міло на півдні Франції виявила в підвалі свого будинку скарб. Його вартість становить щонайменше 100 тисяч євро.

У підвал їх привели неполадки у водопроводі, і в ході ремонтних робіт вони виявили у підлозі невеликий глиняний горщик з 34 монетами.

Монети представляють дуже великий період французької історії - від 1595 року до часів Французької революції 1789 року, повідомив місцевий нумізмат Марк Айгу.

За словами фахівця, найцінніша монета скарбу - подвійний луїдор 1640, викарбуваний в період правління Людовика XIII. Одна ця монета оцінюється сьогодні в 6500 євро.

Айгу запропонував подружжю, що раптово розбагатіло, викупити у них монети, або від їх імені організувати аукціон.

За його словами, якщо в аукціоні візьмуть участь американські чи японські колекціонери, то можна розраховувати на продаж монет за максимальною ціною.

Подружня пара вирішила не називати пресі свого прізвища. Відомо, однак, що вони живуть на найстарішій вулиці міста, що була прокладена ще римлянами.

Згідно до французьких законів, сім'я має право залишити скарби у себе, так як він був знайдений на території їхньої особистої власності.

Зараз ви читаєте новину «Французьке подружжя знайшло в підвалі 34 унікальні монети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути