неділя, 08 липня 2012 01:46

Фінансові труднощі й негода не завадили гей-параду в Лондоні
7

Фото: Фото: Reuters

Традиційний гей-парад Pride London в британській столиці, який цього року відзначає своє 40-річчя, зібрав близько 5000 учасників і сотні тисяч глядачів з усього світу, повідомили організатори меропріятія.Одіне з найбільших загальноміських свят, яке проходить щорічно в першу суботу липня , цього року пройшло з меншим розмахом через проблеми з фінансуванням. Замість традиційної пишної процесії, до складу якої входили величезні пересувні платформи та інші транспортні засоби, цього року захід скоротився до ходи піших колон, яка тривала близько двох годин.

В насичений міськими подіями, включаючи Ігри-2012 і "діамантовий" ювілей Єлизавети II, рік ряд спонсорів не змогли виділити кошти на гей-парад. Незважаючи на 100 000 фунтів стерлінгів, виданих мерією Лондона, масштаб заходу довелося серйозно урізати з міркувань безпеки.

Додатковим чутливим ударом для організаторів став той факт, що цього року Лондон був обраний столицею глобального фестивалю World Pride, і подія мала стати масштабнішою, ніж зазвичай.

Незважаючи на організаційні проблеми і  дощ, учасники ходи пройшли в суботу вдень центральними вулицями Лондона - від Бейкер-стріт по Оксфорд-стріт і прикрашеної прапорами всіх країн світу Ріджент-стріт до Трафальгарської площі і Уайтхолла.

Мер Лондона Борис Джонсон, який брав участь у парадах в минулі роки, цього року не зміг приїхати особисто. Ходу відкривала колона "ветеранів" гей-руху - організаторів та учасників першого лондонської ходи за права меншин 1972 року.

Традиційними учасниками колон параду були військовослужбовці, поліцейські, спортсмени, вчителі, члени профспілок і релігійних громад. Деякі з демонстрантів прийшли на парад з дітьми і домашніми вихованцями.

Гей-парад в цьому році проходив під гаслом "Один світ, одна гордість, один голос", символізуючи єдність боротьби за рівні права сексуальних меншин у всьому світі. Серед учасників були представники тих країн, де секс-меншини до сих пір піддаються різним обмеженням і переслідуванням: Нігерії, Шрі-Ланки, країн Карибського басейну, Росії, а також країн-членів ЄС - Литви і Польщі.

У зв'язку з фінансовими складнощами була згорнута традиційна сцена в лондонському районі Сохо. Фестиваль на Трафальгарській площі проходить в стислому форматі, проте головні промови і музичні номери, включаючи виступ співака Бой Джорджа, залишилися в програмі. Також у звичайному режимі працює сімейний павільйон, де проводяться консультації з відносин з родичами, виховання та усиновлення дітей.

В рамках фестивалю World Pride з 17 червня по 8 липня в Лондоні проходить декілька десятків заходів, присвячених проблемам ЛГБТ-спільноти, включаючи фотовиставки, конференції, семінари та навіть церковні служби.

Зараз ви читаєте новину «Фінансові труднощі й негода не завадили гей-параду в Лондоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути