Ексклюзиви
понеділок, 04 березня 2013 02:35

Їздити потягами "Хюндай" стане небезпечно?

Їздити потягами "Хюндай" стане небезпечно?
Фото: job-sbu.org

Умови тендеру на закупівлю стрілочних переводів "Укрзалізницею" виписані таким чином, щоб Дніпропетровський стрілочний завод, що виробляє дану продукцію, не отримав замовлень. Про це ZN.UA повідомив один з акціонерів підприємства Олег Левін.

"Як можна використовувати "Хюндай" зі швидкістю 160 км/год, але при цьому не закуповувати стрілкових переводів, які витримують таку швидкість? Наші переводи марки Дн345 не мають аналогів в Україні, і якщо "Укрзалізниця" їх не закуповує, то міністерство інфраструктури ризикує життям пасажирів. Тендер 7 березня покаже рівень професіоналізму та особистої порядності керівників української транспортної інфраструктури", - сказав він.

Чи є реальною загроза залізничної катастрофи в результаті припинення закупівель Міністерством інфраструктури високошвидкісних стрілочних переводів в Україні, видання попросило відповісти професора Едуарда Даниленка, завідувача кафедрою "Залізнична колія та колійне господарство" Державного економіко-технологічного університету транспорту України, академік Транспортної Академії України.

За його словами, в даний час за експлуатаційними характеристиками продукція конкуруючого з Дніпропетровським Керченського заводу не підходить для українських магістралей, на яких швидкість руху поїздів перевищує 120 км/год, її якість нижча.

"Це офіційний висновок Стрілкової комісії Головного управління колійного господарства, підтверджене, зокрема, даними обстеження колієобстежувальної станції "Укрзалізниці". При використанні переводів Керченського заводу рух понад 120 км/год заборонений, тоді як у нас на основних магістралях курсують поїзди зі швидкістю 140 км/год, а на лініях швидкісного руху експлуатуються "Хюндаї" зі швидкістю до 160 км/год", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Їздити потягами "Хюндай" стане небезпечно?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути