середа, 22 жовтня 2014 23:55

Європарламент обрав новий склад Європейської комісії

Європарламент обрав новий склад Європейської комісії
Фото: tsn.ua

Європарламентарі затвердили новий склад Єврокомісії. 28 представників країн ЄС під керівництвом Жана-Клода Юнкера визначатимуть єдину зовнішню і внутрішню політику Старого світу наступні п'ять років.

Як пише "Сегодня", Єврокомісія — свого роду уряд Європейського Союзу. Вже з 1 листопада у Брюсселі розпочне свою роботу новий склад євроміністрів.

Крісло президента Єврокомісії замість португальця Жозе Мануеля Баррозу займе досвідчений політик з Люксембургу Жан-Клод Юнкер.

"Від України до Сирії, від Близького Сходу до Північної Африки наше оточення залишається нестабільним. Нам необхідно балансувати між солідарністю з іншими народами і безпекою власних кордонів", - зазначив новообраний президент Єврокомісії.

Варто зазначити, що на відносини Києва і Брюсселя в новому євроуряді можуть вплинути три ключові фігури. Це єврокомісари з питань розширення і політики сусідства (австрієць Йоханнес Хан), з питань зовнішньої політики (італійка Федеріка Могеріні) та енергетики (словак Мирослав Шефкович).

Зараз ви читаєте новину «Європарламент обрав новий склад Європейської комісії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути