вівторок, 19 лютого 2019 20:17

Це наша тверда позиція, – Тимошенко пояснила директору МВФ, чому ціна на газ для українців після виборів буде знижена принаймні вдвічі

Це наша тверда позиція, – Тимошенко пояснила директору МВФ, чому ціна на газ для українців після виборів буде знижена принаймні вдвічі
Юлія Тимошенко обговорила з директором МВФ Крістін Лагард зниження ціни на газ.

16 лютого в рамках участі у заходах Мюнхенської безпекової конференції голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко провела зустріч із директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард. Сторони детально обговорили соціально-економічну ситуацію в Україні, перспективи економічного розвитку нашої держави та питання співробітництва між Україною та МВФ.

Юлія Тимошенко наголосила на "необхідності продовження співпраці з МВФ з урахуванням реальної ситуації в економіці та соціальній сфері, щоб питання макрофінансової стабільності та соціальної згуртованості, рівня життя українських громадян були збалансовані, а не в конфлікті". Окремо йшлося про пріоритети та виклики на шляху впровадження реформ в Україні після президентських виборів.

Під час "Українського ланчу" в межах Мюнхенського безпекового форуму Юлія Тимошенко запевнила в тому, що переговори з МВФ триватимуть і завершаться ухваленням програми фінансування реформ, яка враховуватиме зниження ціни на газ для населення принаймні вдвічі.

Вона наголосила, що співпраця із Фондом є надзвичайно важливою для України. Але на умовах, які не шкодитимуть інтересам звичайних українців.

"Я не дозволю нікому брати ціни на газ монопольні, неринкові, які затверджені не ринком, а урядом, які мають 300% рентабельності. В той час, коли українці мають сьогодні середню заробітну плату 300 доларів на місяць і середню пенсію десь на рівні 65 доларів на місяць. І тому все буде збалансовано, галузь газова буде абсолютно прибутковою, навіть в цьому не сумнівайтеся", – запевнила лідер "Батьківщини".

Юлія Тимошенко на практиці довела, що її пропозиції по зниженню тарифів на газ реалістичні, зазначив політичний консультант Сергій Биков.

"Сам факт проведення переговорів між Лагард та Тимошенко свідчить про реалістичність обіцянок Юлії Тимошенко. Якби вона не демонструвала реальних механізмів зниження тарифів, переговори з МВФ були б неможливими" - повідомив він.

В свою чергу Юлія Тимошенко наголосила: "Жодного зобов'язання, яке я не змогла би виконати за перші півроку президентства, я як досвідчений політик на себе не беру".

Нагадаємо, що 15-16 лютого Юлія Тимошенко та Григорій Немиря брали участь у заходах Мюнхенської безпекової конференції.

Зараз ви читаєте новину «Це наша тверда позиція, – Тимошенко пояснила директору МВФ, чому ціна на газ для українців після виборів буде знижена принаймні вдвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути