пʼятниця, 29 серпня 2014 18:32

"Це якийсь лохотрон!", - луганські біженці не раді життю в Росії

"Це якийсь лохотрон!", - луганські біженці  не раді життю в Росії
Фото: properm.ru

Біженці з Луганська, які наразі проживають в Пермській області Росії, незадоволені створеними для них умовами проживання і обурені тим, що більшість обіцянок не виконали.

Про це біженці поскаржилися місцевому виданню  PROPerm.

"Нам обіцяли допомогти житлом на перший час - тут нічого цього немає. Нам обіцяли роботодавців - і цього немає. Це якийсь лохотрон! Чого нас тут тримають, я не розумію?", - говорить біженка Лариса.

В селищі Тепла гора без грошей, медикаментів і зрозумілого майбутнього виявилося ще двісті біженців з України.

"Роботи немає, грошових надходжень немає. Багато людей сюди приїхали в халатах і капцях, покидали все, що залишилося вдома. Я не розумію, гуманітарка або між собою там ділиться (Лариса вказала очима на паркан спецшколи) або що відбувається, але нам видають прати свої речі навіть не порошком, а лужною рідиною. Стакан на тиждень ", - додає жінка.

"Одягнутися обіцяли дати, люди поприїжджали в тапках, чоловічого немає нічого. На складах все лежить опечатане, нам не дають нічого крім сарафанів і футболок. Тут холоди скоро почнуться", - каже Сергій.

"З сьогоднішнього дня сказали: ні кави, ні чаю, ні цукру, ні сигарет - ліміт закінчився. Путін по телевізору говорить, що на одного біженця виділяється 800 рублів в день. А у нас дітворі по дві цукерки і апельсин дають в день", - обурюється біженець.

Вони скаржаться, що документи ще не оформлені і на роботу влаштуватися вони не можуть. Також біженці не можуть отримати медичну допомогу - у них немає поліса.

"Крім парацетамолу тут немає нічого. Почнемо з того, що ми всі тут відразу перехворіли. Я третій день прошуся в лікарню, мене не пускають - кажуть, немає поліса. Я прошу, щоб лікар сюди приїхав, має бути той, що займається біженцями. Що я, померти тут повинна? ", - обурюється біженка.

"Ми хочемо самі вирішувати за себе. Я краще не поїм, заберіть мій обід і дайте мені сигарети. Ми хочемо писати губернатору або президенту", - додає вона.

Зараз ви читаєте новину «"Це якийсь лохотрон!", - луганські біженці не раді життю в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути