середа, 28 жовтня 2015 12:58

"ЄС у шоці від Шокіна". Генпрокурору принесли гамівну сорочку
3

Фото: www.facebook.com

Громадські активісти з Центру протидії корупції, "Автомайдану", Центру ЮЕЙ, ініціативи "Реанімаційний пакет реформ" на швидкій допомозі привезли генпрокуророві Віктору Шокіну гамівну сорочку під стіни Генпрокуратури, що на вул. Різницькій, 13/15. Окрім тридцяти активістів, біля Генпрокуратури пікетували нардепи Сергій Лещенко, Світлана Заліщук та Сергій Сидоренко, головний редактор "Європейської правди". Вони тримають плакати "ЄС в шоці від Шокіна", "ЄС без віз для України без Шокіна". Вимагають припинити кримінальні переслідування представників Міністерства закордонних справ та замінити членів конкурсної комісії спеціалізованої антикорупційної прокуратури, делегованих генеральним прокурором. Інакше, за їхніми словами, Україна не отримає безвізового режиму з Євросоюзом.

"Шокін зриває домовленості з Європейським Союзом. Через його бездіяльність із чиновників часів Януковича знімають санкції. Корупціонерів при владі він теж не чіпає. Усе, що робить, — показуха, яка толерується президентом. Його лист до Павла Клімкіна минулого тижня — це не просто саботаж євроінтеграції України. Генпрокурор з'їхав з глузду. Це єдиний діагноз, який ми можемо поставити. Така людина на такій посаді є просто небезпечною для українського народу", - сказала Дарина Калинюк із Центру протидії корупції.

"Переважно Євросоюз тримає нейтралітет щодо внутрішньополітичних розбірок в Україні. Але тут вони втрутилися, бо Шокін руйнує всі відносини з країнами ЄС. Зараз влада намагається загасити полум'я, заявляючи, що до України немає жодних претензій. Але попри це, Генпрокурора зараз порушує кримінальні справи проти окремих осіб МЗС. Якщо справам дадуть хід, це означатиме, що на безвізовому режимі можна ставити крапку. Українською владою керують примхи. Порошенко вже ніби й готовий примусити Шокіна замінити цих чотирьох представників, але не хоче, щоб це виглядало, ніби на нього тиснуть", - зауважив Сергій Сидоренко.

"Якщо Шокін добровільно не замінить своїх людей на незалежних представників, то піде у відставку. Добровільно чи під впливом зібраних народними депутатами підписів. Скоро буде призначено нового прокурора. Незважаючи на те, що Порошенко чутливий до прохань Шокіна, він не буде міняти його на європейське майбутнє України", - наголосив нардеп від БПП Сергій Лещенко.

Нагадаємо, Віктор Шокін ініціював прокурорську перевірку МЗС після оприлюднення міністром закордонних справ Павлом Клімкіним вимог Європейського Союзу щодо повної заміни чотирьох представників Генпрокуратури у складі конкурсної комісії з обрання антикорупційного прокурора. Шокін вбачає "ознаки кримінального правопорушення, спрямованого на підрив авторитету органів державної влади" в діях МЗС. Раніше повідомляли, що генпрокурор відмовився виконувати План дій із візової лібералізації, чим поставив під загрозу можливе скасування віз до ЄС.

Зараз ви читаєте новину «"ЄС у шоці від Шокіна". Генпрокурору принесли гамівну сорочку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути