субота, 23 січня 2010 15:18

Екс-співробітника Пентагону посадили як китайського шпигуна

Екс-співробітника Пентагону посадили як китайського шпигуна

До трьох років ув"язнення був засуджений в п"ятницю відставний офіцер ВВС США і колишній співробітник Пентагону Джеймс Фондрен-молодший, якого визнали винним в шпигунстві на користь Китаю. Про це повідомляє ВВС News.

Суд встановив, що 62-річний Фондрен забезпечував свого знайомого громадянина США тайванського походження Тая Шень Ко інформацією для службового користування. Не дивлячись на те, що Тай Шень Ко виявився китайським шпигуном, розголошування інформації не поставило під загрозу безпеку США, постановив суд.

У зверненні до судді Фондрен визнав, що "не повинен був допомагати Ко в його справах", проте підкреслив, що підготовлені їм аналітичні записки ґрунтувалися на даних з відкритих джерел. Засуджений має намір оскаржити вирок, додає агентство Associated Press.

Фондрен добровільно здався ФБР в травні 2009 року і співпрацював із слідством. Тай Шень Ко в 2008 році був засуджений до 16 років позбавлення волі, а ще один співробітник Пентагону Грегг Бергерсен, який також співпрацював з шпигуном, отримав п"ять років ув"язнення.

Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «Екс-співробітника Пентагону посадили як китайського шпигуна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути