пʼятниця, 09 грудня 2016 19:18

Експерт: Голова однієї з профспілок Маріупольського порту хотів стати директором, щоб продати підприємство
3

Голова первинної профспілкової організації ДП "Маріупольський морський торговельний порт" профспілки працівників вугільної промисловості України Олег Гусак у конкурсній пропозиції на посаду директора підприємства пропонував приватизувати його. Відповідний документ у своєму блозі опублікувала експерт із транспортних питань Людмила Вербицька.

"Я дійшов висновку, що в інтересах держави і суспільства необхідно розглянути питання про приватизацію Маріупольського морського торговельного порту. Вважаю, що роботу Маріупольського морського торговельного порту можна перевести на міжнародні стандарти. Одним із численних способів досягнення цього є приватизація порту", - говорить Гусак у своїй конкурсній пропозиції.

У документі Гусак також заявляє, що в разі його призначення директором порту, він готовий особисто готувати підприємство до приватизації.

Вербицька назвала дивним факт, що голова профспілки пропонував просто продати одне з найбільших інфраструктурних підприємств країни, чистий прибуток якого становить понад півмільярда гривень на рік.

За словами експерта, в Україні з 2000 по 2010 рік близько третини приватизованих держпідприємств припинили існування, а 32% працівників опинилися на вулиці.

"Найцікавіше, що приватизація, як правило, передбачає оптимізацію - насамперед штатного розкладу. Профспілковий лідер прагнув у крісло, щоб продати завод з потрохами. Саме так, судячи з пропозиції, профспілкового діяча сприймає колектив заводу. Профспілки - за приватизацію! Тепер я бачила все", - резюмувала Вербицька.

Конкурс на посаду директора ДП "Маріупольський морський торговельний порт" завершився 1 грудня 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: Голова однієї з профспілок Маріупольського порту хотів стати директором, щоб продати підприємство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути