вівторок, 02 березня 2010 11:44

Єдиному в Україні музею історії залізниці подарували 3 паровози

Автор: uz.gov.ua
 

Днями у Музеї історії та розвитку Донецької залізниці, що в однойменному місті, з'явилися 3 нових експонати. Зокрема пасажирський паровоз 1949 року випуску СУ 252-21, вантажний паровоз 1953 року випуску ЕР-798-69 та вантажний паровоз 1939 року випуску ФД 20-2714. Ці унікальні експонати для музею передали із Одеської залізниці .

Паровоз серії СУ перший пасажирський паровоз у донецькому музеї. Паровоз серії ФД в народі називали "Фелікс Дзержинський". Його виготовляли у Ворошиловграді. Паровоз серії ЕР виготовляли в Угорщині. Таких залишилося у світі також кілька. Тому він унікальний.

"Подібний музей єдиний в Україні. Він представлений більш як 50 одиницями важкої техніки. Це і паровози, і вагони. Є навіть унікальний німецький автомобіль 1936 року випуску. Ним обслуговували роботи на залізниці"– пояснює Gazeta.ua прес-секретар Донецької залізниці Володимир Селіванов.

Каже, що в музеї зібрано багато унікальних експонатів. Є, наприклад, накази царя Олександра ІІ, що стосуються роботи Донецької залізниці, унікальні давні фотографії та інші документи.

Всього музей має біля 10 тис. експонатів.

Зараз ви читаєте новину «Єдиному в Україні музею історії залізниці подарували 3 паровози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути