неділя, 24 серпня 2014 14:55

Двом бійцям АТО присвоєно звання Герой України

Двом бійцям АТО присвоєно  звання Герой України
Фото: job-sbu.org

Президент України Петро Порошенко присвоїв почесні звання двом бійцям АТО.

Звання Герой України з врученням ордену "Золота зірка" було присвоєно двом бійцям АТО - старшому лейтенанту Євгенію Зеленському (посмертно) та полковнику Михайлу Забродському.

Відповідні Укази Глава держави підписав 23 серпня, повідомляє прес-служба президента.

 Командир спецгрупи 8-го полку спецпризначення оперативного командування "Північ" Сухопутних військ старший лейтенант Євгеній Зеленський нагороджений за мужність і героїзм, виявлені під час виконання військового обов'язку в умовах, пов'язаних з ризиком для життя (посмертно).

17 червня в місті Щастя Луганської області групі Євгенія Зеленського було поставлено завдання визволити з полону іншу групу. Потрапивши в засідку, під шаленим вогнем терористів старший лейтенант Є.Зеленський до останнього прикривав бійців, надав їм можливість перегрупуватися. Група відбила напад, командир отримав поранення, не сумісні з життям.

Командир 95-ї окремої аеромобільної бригади високомобільних десантних військ полковник Михайло Забродський представлений до звання Герой України за здійснення визначного геройського вчинку в ході проведення АТО.

Під безпосереднім керівництвом М.Забродського у стислі строки на високому професійному рівні планувались завдання підрозділам під час блокування міст Слов'янськ та Краматорськ. Бригаді вдалося у стислий термін, без втрат захопити та утримувати оперативно важливий пункт - гору Карачун.
У квітні під керівництвом полковника Забродського була відбита бойова техніка 25-ї окремої повітрянодесантної бригади, яка була захоплена сепаратистами у місті Слов'янськ. У червні поблизу селища Селезньовка завдяки вмілим та чітким діям М.Забродського в умовах інтенсивного обстрілу було знищено два блокпости бойовиків, зірвано спробу прориву до 200 бойовиків з міста Слов'янськ. Також у квітні при проведенні операції під його керівництвом аеромобільна група в районі населеного пункту Крива Лука не допустила відходу бойовиків на територію Російської Федерації.

Зараз ви читаєте новину «Двом бійцям АТО присвоєно звання Герой України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути