вівторок, 04 жовтня 2011 13:23

Дослідники пророкують "смерть" друкованим виданням у 2040 році

Дослідники пророкують "смерть" друкованим виданням у 2040 році

Традиційні паперові газети зникнуть до 2040 року, їх замінять цифрові носії, пророкує Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ), що здійснює свою діяльність під патронажем ООН.

В інтерв'ю Tribune de Geneve генеральний директор організації Френсіс Гаррі заявив, що "протягом кількох років друковані газети, якими ми їх бачимо зараз, уже не будуть існувати".

"Це еволюція, тут недоречно говорити, добре це чи погано. Проведене дослідження, яке пророкує їх загибель до 2040 року, у США ще раніше - до 2017 року", - заявив Френсіс Гаррі.

За словами Гаррі, ця "еволюція" неминуча. У США вже книги на цифрових носіях продаються краще паперових, а в містах все важче знайти бібліотеку.

Однак такий розвиток подій може спричинити за собою ряд проблем, одна з яких - оплата праці журналістів, додає гендиректор ВОІВ.

За його словами повинна існувати особлива система гарантій винагород. "В іншому випадку вони (журналісти) не зможуть вижити", - сказав Френсіс Гаррі.

Зараз ви читаєте новину «Дослідники пророкують "смерть" друкованим виданням у 2040 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути