субота, 04 липня 2015 14:29

Додатковий набір в нову поліцію розпочнеться вже цього літа

Додатковий набір в нову поліцію розпочнеться вже цього літа
Фото: Уніан

Двох тисяч патрульних поліцейських для Києва буде поки достатньо. Влітку свою роботу поліцейські патрулі почнуть ще в трьох великих містах, а до осені буде новий набір на навчання, розповіла перший заступник міністра внутрішніх справ України Ека Згуладзе. Передає "Інтерфакс Україна".

"Я думаю, що вже влітку. Ось трохи відпочинемо, Одеса Львів, Харків, і вже цього літа ми почнемо другий набір, і для Києва теж", - сказала Згуладзе журналістам у суботу в Києві, відповідаючи на питання про те, коли буде оголошено новий набір на навчання патрульних поліцейських.

Говорячи про старт роботи патрульних поліцейських в інших містах, перший заступник міністра розповіла: "Львів вже почав навчатися, Одеса починає навчатися через тиждень, Харків - в кінці місяця, так що, починаючи з кінця серпня і до першої половини жовтня, ці три міста будуть запускатися . А ми почнемо навчання інших міст - Дніпропетровськ, Миколаїв і дивимося, чи зможемо ми осилити ще кілька до кінця року ".

За її словами, на патрулювання доріг Києва виділяють 200 поліцейських автомобілів, в яких перебуватимуть 400 патрулів, плюс до них - 75 піших патрулів і додаткова чергова група. Тобто, як зазначила Згуладзе, цього буде достатньо для того, щоб покрити патрулями всі райони столиці. Чергувати патрульні поліцейські будуть зміну в 12 годин.

Перший заступник міністра уточнила, що колишніх "даішників" в патрульній службі зараз 68 осіб.

"Цього мало, але це важлива цифра, оскільки троє з них потрапили в командири. За рекомендацією самих же хлопців", - додала вона.

За словами Згуладзе, в Києві зараз залишається 1700 співробітників ДАІ.

"Залишиться так зване спецпідрозділ" Кобра ", яке займається ескортом, частина полку, яка займається супроводом, вони співпрацюють з УДО. Інші співробітники ДАІ зможуть себе спробувати, якщо захочуть, будуть ще набори", - пояснила перший заступник міністра.

Мер Києва Віталій Кличко поцікавився у Згуладзе, чи доцільно вводити систему заохочень поліцейським, які наважаться виписувати штрафи чиновникам, міністрам, депутатам, які також порушують ПДР.

"Якраз це ми хочемо поміняти. Не потрібно додаткових премій. Це їхня робота. Але їм знадобиться підтримка. Тому що деякі великі чиновники, деякі великі депутати, деякі великі прокурори, можливо, деякі журналісти чи інші люди хочуть змін, але за чужий рахунок , а коли торкнеться їх, то будуть претензії. Так що ми сподіваємося на вашу підтримку ", - відповіла Згуладзе.

Зараз ви читаєте новину «Додатковий набір в нову поліцію розпочнеться вже цього літа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути