середа, 14 листопада 2012 23:28

Донецькі комунальники труять стерилізованих собак

Захисники тварин у Донецьку зафіксували на фото і відео отруєння собак робочими комунального підприємства, яке створене з метою гуманного регулювання чисельності вуличних тварин. Зоозахисники стали очевидцями вбивства на території Донецької  лікарні (міська лікарня № 6) 8 листопада, але стверджують що отруєння відбувалося у дворі лікарні і до, і після.

- Я був свідком жахливої ??смерті цуценят. Намагався їх захистити, але комунальники кидалися в бійку. Машину з отруйниками зустрічав працівник лікарні, - розповів Gazeta.ua місцевий житель Віктор Фролов.

Як вважають зоозахисники, винищування тварин відбувалося за заявкою головлікаря.

- Ми отримали сигнал про те, що робітників лікарні попросили прийти на роботу раніше, щоб вантажити трупи тварин, - розповіла Gazeta.ua зоозахисники Вікторія Капля.

- Коли ми прибули, завгосп визнав, що лікарня викликала комунальників. Під'їхала "Газель" з білим кузовом і синім тентом КП з уже відомими нам номерами АН 08 18 НС. Машина належить КП "Тварини в місті", яке створене міською владою. О пів на сьому ранку ця машина з'явилася, з неї вийшли два отловщіка і почали розкидати сосиски з отрутою. Як тільки вони нас побачили, почали збирати сосиски і тікати. Один сказав: "Хто нас злив?". 9 листопада ми прибули знову стали знаходити отруєних тварин. Собаки вмирали болісно - конвульсії, піна з рота, в цьому стані вони металися, розбиваючи собі голови. З пащі лилася кров.

Серед отруєних собак виявилися декілька хазяйських (в ошийниках) і тварини в кліпсах. Тобто - стерилізовані за програмою регулювання чисельності бездомних тварин. Такі собаки не тільки не дають потомства, вони щеплені від сказу. Стерилізація знімає агресію, так що чіповані собаки безпечні і дуже миролюбні.

- Ми знайшли декілька трупів отруєних собак 8 листопада, а жителі знайшли 17 отруєних тварин. Скільки їх загинуло насправді сказати важко. Винищування собак тривало кілька днів, каже Вікторія Капля.

Зоозахисники викликали на місце міліцію, щоб скласти протокол, але працівники УМВС замість цього почали охороняти головлікаря від настирливих візитерів. Захисники тварин подали заяву в Ленінський РВВС Донецька з вимогою порушити кримінальну справу за ст. 299 Кримінального кодексу - "Жорстоке поводження з тваринами". Звинувачують комунальне підприємство "Тварини в місті" і головлікаря.

- За півтора місяця ми дізналися 20 випадків масових отруєнь собак у Донецьку та Макіївці. Це відбувається за розпорядженням міської влади, яка для пристойності в очах іноземних зоозахисників приймає гуманні програми регулювання чисельності собак і привертає фонди, а потім варварськи винищує стерильних собак, - говорить Капля.

- Ми зробили експертизу трупа собаки - смерть настала від задушення і розриву судин, що є можливий наслідок хімічного препарату. Швидше за все це щурячу отруту, - говорить Людмила Новікова, директор обласного фонду Захисту тварин. - Коли в Донецьку на підприємстві або установі подають заявку на відлов бродячих собак, працівники КП "Тварини в місті" приїжджають, щоб їх знищувати. Хоча зобов'язані відловлювати тварин, перетримувати на карантині 10 днів, а потім передавати в притулок для стерилізації та подальшого повернення в середовище проживання. Отруєння підпадає під кримінальну відповідальність. Але на наші заяви не реагує навіть обласна прокуратура.

Начальник головного управління благоустрою та комунального обслуговування Донецької міської ради Костянтин Савінов заперечує усі закиди. Стверджує, що вбивають бездомних собак розлючені мешканці або садисти, яким це приносить задоволення.

Зоозахисники вважають, що садистами є міська влада.

Вони так само звертають увагу, що отруєних собак можна врятувати, вклов в ногу тварини вітамін В 6 - 10 мілілітрів.

Зараз ви читаєте новину «Донецькі комунальники труять стерилізованих собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути