субота, 20 жовтня 2012 17:59

Донецькі фермери одягли футболки з бабусею та котом: "Онуки проголосували за регіони, комуністів та Королевську"
8

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Сьогодні, 20 жовтня, в Донецьку пройшла акція протесту фермерів, в якій взяли участь близько ста осіб. Люди тримали плакати: Продажа землі – знищення українських сіл", "Землями запасу та резерву повинні розпоряджатися сільські громади", "На землі господар фермер, а не голова адміністрації", "Продажа землі – це продажа України як держави".

Деякі учасник були одягнуті у футболки з бабусею та котом з оновленим текстом: "Взнала, що онуки проголосували за регіони, комуністів та Королевську, переписала хату на кота".

25 вересня ці ж працівники сільського господарства приїжджали в Донецьк на аполітичну акцію протесту. Вони розповіли обласному начальству про корупційні дії районної влади. Однак, за період, що минув, ніякої реакції з боку чиновників і перевіряючих органів не було, тому учасники зібралися знову вже під прапорами "Батьківщини" та "Свободи".

Представників влади протестувальники називали загарбниками земель та закликали не голосувати за ПР.

"З 2010 року йде судова тяганина у нашої вулиці з однією громадянкою, якій заступник голови райдержадміністрації виділив пішохідну частину вулиці. А наша вулиця тупікова, так що тепер шлях в центр села мешканцям закритий. Цей же заступник голови Мар'їнського району сто гектарів роздав своїм родичам і друзям із земель запасу та земель, призначених під забудову", - розповів фермер Валерій Дем'яненко з села Луганське.

"Я просив в оренду три ділянки із земель запасу, а їх віддали активісту Партії регіонів, який є довіреною особою глави Мар'їнської райдержадміністрації. Ця людина переорює балки і пасовища, і все сходить з рук. 2000 гектар захопив, заробив 12 миллонов гривень на соняшнику і ні копійки податків. Зате нас буквально тероризують податкова адміністрація і земельна інспекція. Після минулого мітингу була така реакція: через 2 дні в мене зламали приміщення, розтрощили сейфи, перевернули все догори дном - показали свій бандитський форс", - розповів керівник фермерського господарства із села Желанне-2 Віталій Пожидаєв.

"Орендовані мною землі незаконно передали фермеру, якого у нас в районі називають придворним. Я заплатив за ці землі орендну плату, а цей великий фермер вночі приїхав і просто забрав у мене 22 гектари люцерни. Вкрав, вважай, 54 тисячі гривень, але справа не в грошах. Ця люцерна у мене була припасена для моїх тварин, яких довелося годувати зимовими кормами. Я заявив у міліцію на цього бандита, а відповіді немає", - розповів фермер Іван Горобець із села Причистовка Мар'їнського району.

Зараз ви читаєте новину «Донецькі фермери одягли футболки з бабусею та котом: "Онуки проголосували за регіони, комуністів та Королевську"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

129

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути