понеділок, 15 серпня 2011 16:53

Донеччанин на милицях пройшов майже 3 тис км

Автор: Фото: Тарас ПОДОЛЯН
 
Інвалід другої групи 60-річний Олександр Мазуренко з міста  Білецьке Донецької області на милицях пройшов майже 3 тис км, повідомив він сьогодні на прес-конференції.

"У похід вирушив 26 квітня. Присвятив його 25 роковинам Чорнобильської трагедії. 15 серпня дійшов до Києва. За це час подолав майже три тисячі кілометрів", - сказав пан Олександр.

"Маршрут пролягав територіями Україні, Росії та Білорусі, забрудненими внаслідок Чорнобильської катастрофи. Дружина не хотіла пускати, то з вечора зібрав усі необхідні речі,а  вночі втік з дому. Відвідав Прилуки, Суми, Курськ, Орел, Брянськ, Клинці, Гомель, Пінськ, Луцьк, Рівне, Житомир", - додав він.

"Люди постійно зупинялись, питали, чим можуть допомогти. Один бізнесмен з села Слов'янка Дніпропетровської області безкоштовно поселив мене в своєму готелі. Потім ще дав на дорогу сто гривень. А одного разу на кордоні Курської та Орловської областей на шляху трапилась жінка на іномарці. Зупинилась, про все розпитала. Потім сказала: "За поворотом побачите кафе "Мінутка". Там дівчата вас нагодують і  місце в готелі знайдуть. Я зараз їх по телефону попереджу".  Номер  у тому готелі коштував півтори тисячі рублів, але мене поселили безкоштовно", - розповів мандрівник.

Автор: Фото: Тарас ПОДОЛЯН
 
Олександр Андрійович живе в місті Білицьке Донецької обл. Ногу він втратив 1997 року, працюючи на залізниці колійним майстром: "Не помітив швидкісний поїзд і мені відрізало ногу".

За словами чоловіка, родина й друзі відразу почали віддалятись. Проте він не міг з цим змиритись і хотів усім довести, що насправді здоровий чоловік, незважаючи на втрачену кінцівку. Тому, прочитавши в одній з газет, що народний депутат з Києва пішки вирушив до батьківської хати у Вінницю, і собі вирішив пішки пройти всю Україну.

Перший маршрут Олександра пролягав від Луганська до Ужгорода довжиною 1600 кілометрів. А вже 2005 року донеччанин пройшов Україну по периметру її кордону. Перехід довжиною у 5600 кілометрів тривав 10 місяців. Цього ж року він вдало закінчив маршрут довжиною майже 3000 кілометрів.

Зараз ви читаєте новину «Донеччанин на милицях пройшов майже 3 тис км». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути