середа, 08 липня 2015 12:59

До кінця року Туніс хоче побудувати 160-кілометрову стіну для захисту від "ІДІЛ"

До кінця року Туніс хоче побудувати 160-кілометрову стіну для захисту від "ІДІЛ"
Фото: miroland.com

У Тунісі розпочалось будівництво стіни, яка має перешкодити проникненню бойовиків "Ісламської держави" на територію країни.

Огорожу зведуть на кордоні з Лівією,заявив прем'єр-міністр Тунісу Хабіб Ессід , передає Bloomberg.

За словами урядовця, довжина стіни перевищить 160 кілометрів - це третина загальної довжини кордону Тунісу. Будівництво планують завершити до кінця 2015 року.

Ессід додав, що охороняти кордон буде "складно, дуже складно".

Нагадаємо, 26 червня на пляжі біля п'ятизіркового готелю Imperial в околицях туніського курортного міста Сус був здійснений теракт. Студент Сейфуддін Резгі, який проходив навчання в лівійському таборі бойовиків, відкрив вогонь по туристам. Жертвами теракту стали, за різними даними, від 38 до 40 людей, серед них британці, бельгійці, німці та росіянка. Ще близько 40 людей дістали поранення. Нападника знищили на місці працівники правоохоронних органів.

Відповідальність за теракт взяла на себе терористична організація "Ісламська держава".

Раніше, 18 березня в Тунісі переодягнені у військову форму терористи відкрили безладний вогонь у будівлі парламенту країни і захопили заручників у музеї Бардо. Внаслідок нападу загинула 21 людина. Більшість жертв — іноземні туристи. В ході операції співробітники правоохоронних органів ліквідували двох бойовиків. Згодом було встановлено, що вони також проходили навчання в лівійських таборах терористів. Відповідальність за напад взяла на себе "Ісламська держава".

У Лівії після повалення і вбивства лідера країни Муаммара Каддафі в 2011 році не припиняється криза. В результаті розбіжностей між різними угрупованнями в державі встановилося двовладдя. Така ситуація сприяє посиленню в цій країні радикальних ісламістів, які організували тренувальні табори.

Зараз ви читаєте новину «До кінця року Туніс хоче побудувати 160-кілометрову стіну для захисту від "ІДІЛ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути