Ексклюзиви
вівторок, 18 червня 2013 13:05

До Києва з'їдуться світові фахівці захищати велосипедистів і пішоходів

До Києва з'їдуться світові фахівці захищати велосипедистів і пішоходів
фото: roverompolvovu.wordpress.com

З 19 до 22 червня Київ прийматиме Міжнародну конференцію "Безпека пішоходів і велосипедистів". Вона буде першим заходом Міжнародної організації з безпеки дорожнього руху (La Prevention Routiere Internationale, PRI) на пост-радянському просторі.

З українського боку подію організовує "Асоціація безпеки дорожнього руху". Участь візьмуть провідні фахівці з усього світу.

"Становище з безпекою на дорогах України є досить гострим. Засилля аварійності й каліцтв ставить нашу державу у рейтингах постраждалих від ДТП на рівень країн Африки. Смертність у 2012 році зросла на 18-20% рік відносно 2011-го: до 5800-5900. Це найбільший приріст цих показників, починаючи з 2005 року", - каже Антон Вакуленко, волонтер Асоціації велосипедистів Києва.

І це при тому, наголошує він, що ніякого економічного чи кредитного буму зараз нема, радше навпаки, тож кількість автовласників приростає не такими стрімкими темпами, як кількість аварій за їхньою участю.

"До конференції з проблем безпеки долучаться провідні фахівці з усього світу. Показово, що вперше за понад півстолітню історію PRI проводить свій захід на теренах колишнього СРСР", - зазначає Вакуленко.

Мета зустрічі – звернути увагу суспільства на потребу забезпечити захищеність пішоходів і роверистів як найвразливіших  учасників дорожнього руху, почати активні дії з реалізації заходів, спрямованих на їх захист і сприяти досягненню оголошеним ООН Цілям десятиліття в частині безпеки дорожнього руху.

Відбудеться захід під патронатом Кабінету міністрів та особисто віце-прем'єра Костянтина Грищенка.

Конференція кидає виклик дослідникам, практикам і політикам – робити безпечнішим пересування пішоходів і велосипедистів. Організатори стверджують, що тема не обмежує увагу до цього питання лише читанням доповідей. Цим міжнародним з'їздом вони заохочують доповідачів до вивчення практичних результатів впровадження безпечних систем дорожнього руху.

Зараз ви читаєте новину «До Києва з'їдуться світові фахівці захищати велосипедистів і пішоходів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути