пʼятниця, 06 січня 2012 16:13

Для вінницького вертепу ляльки привезли з Польщі
7

Фото: ФОТО: Аріна КАНТОНІСТОВА

Один з найбільших вертепів в Україні виставили у Вінниці. 20-метрову інсталяцію створили у середині римо-католицького храму Матері Божої Ангельської.

Вертеп ділиться на три яруси. На підлозі виставлені живі ялинки. Вони прикрашені іграшками. Над місцем священика з дерев'яних балок зімітували хлів, у який виставили лялькових людей та тварин. Орган, що у храмі, покрили темно-синьою тканиною із зірками - небо.

"Для вертепу ляльки привезли з Польщі. Вони зроблені з металу та воску. Є пара ляльок чоловік і жінка в українських народних костюмах. Костюми для них шили у Вінниці наші парафіяни. Поряд з ними люди у польських костюмах. Це селяни, які почули звістку, що народився Син Божий. Є ще пастирі, і ягнята, і ангели, Віфлеємська зірка. Загалом, десь з тридцять фігур. А те, що поляки та українці поряд - це ніби символ нашого братського духу", - сказала вірянка Ольга Ястремська.

Подивитися на вертеп їдуть з різних міст України.

"Багато бував за кордоном, але такого вертепу ще не бачив", - сказав гість Вінниці священник з міста Южно-Українськ В'ячеслав Ковальський.

"Мені подобається цей вертеп тим, що він ідеально показує умови, в яких народжувався Син Божий. Він народжувався у хліві, прямо на сіні. Антисанітарія повна. А якщо подумати, яка б сучасна жінка сьогодні погодилася народжувати у таких самих умовах?

Кожна скаже, що не бажає. Ми на свята думаємо більше про те, щоб такого смачного з'їсти на застіллі. Але мало думаємо про те, що у когось в цей момент немає за що купити хліба", - додала Марія Бебих.

Монтували вертеп близько тижня.

Зараз ви читаєте новину «Для вінницького вертепу ляльки привезли з Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути