четвер, 21 лютого 2013 17:02

"Деякі українські ієрархи вже зараз носять у кишені російський паспорт" - Євстратій Зоря

"Деякі українські ієрархи вже зараз носять у кишені російський паспорт" - Євстратій Зоря
Фото: novynar.com.ua

Комісія уряду Російської Федерації підтримала проект закону про релігійні організації. У разі його ухвалення, засновником і членом російської релігійної громади не може бути іноземець.

"Мені важко сказати, чи перейдуть на російське громадянство усі ієрархи Української православної церкви Московського патріархату, – каже архієпископ Київського патріархату Євстратій (Зоря). – Знаючи історичний досвід Росії, підозрюю, що вимоги закону це одне, а їх реалізація – зовсім інше. Навіть Путін не є членом "Єдиної Росіії". Однак, якщо в Росії будуть категоричними, то постане вимога перед українськими архієреями прийняти російське громадянство. Боюся, що значна частина українських ієрархів офіційно вимушені будуть обзавестися російськими паспортами. Звісно, що не всі. Серед них є люди, які ні за яких умов на це не погодяться. Втім є й такі, що, судячи з їхньої діяльності, вже зараз носять у кишені російський паспорт. Вони схожі на тих колишніх українських посадовців, які після Помаранчевої революції втекли до Росії. На вимоги нашої держави видати цих осіб Росія відповідала, що своїх громадян не видає."

У Московському патріархаті вважають Українську церкву Київського патріархату невизнаною. Минулого місяця патріарх УПЦ КП Філарет заявив, що церква Київського патріархату проситиме про визнання майбутній Вселенський собор.

Зараз ви читаєте новину «"Деякі українські ієрархи вже зараз носять у кишені російський паспорт" - Євстратій Зоря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути