пʼятниця, 04 березня 2016 00:46

Держдеп США нагадав "нормандській четвірці" свою позицію щодо Донбасу

Держдеп США нагадав "нормандській четвірці" свою позицію щодо Донбасу
Фото: ua.112.ua

Держдеп США наполягає на повному виконанні Мінських домовленостей усіма сторонами конфлікту в Донбасі. Про це, коментуючи зустріч міністрів закордонних справ у Нормандському форматі, заявив прес-секретар Держдепу Джон Кірбі, повідомляє Укрінформ.

"Ми, як і раніше, хочемо бачити повну імплементацію Мінських домовленостей. Ми вважаємо, що є робота, яка повинна бути виконана обома сторонами, щоб забезпечити повне виконання Мінська", - заявив Кірбі.

На питання про те, чи зобов'язана України надати автономію Донбасу до виведення російських військ з окупованих територій, представник американського відомства відповів, що позиція США залишається незмінною і полягає в повному виконанні Мінських угод, відведення військ від лінії зіткнення і припинення насильства.

Представник Держдепу також підкреслив, що українська влада досягла певного успіху в плані реформ, але зазначив при цьому, що багато ще належить зробити.

Нагадаємо, 3 березня у Парижі стартували переговори щодо України між міністрами закордонних справ України, Росії, Франції та Німеччини.

Зараз ви читаєте новину «Держдеп США нагадав "нормандській четвірці" свою позицію щодо Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути