вівторок, 20 жовтня 2015 10:00

Депутати Житомирської облради стали на захист держпідприємства та чесної конкуренції

Депутати Житомирської облради стали на захист держпідприємства та чесної конкуренції

На Житомирщині нарешті вирішена резонансна справа щодо заборони використання вибухівки "ЕРА", яку виробляє спеціалізоване державне підприємство Павлоградський хімічний завод. Ситуація навколо цієї вибухівки хвилювала громадськість понад місяць, із моменту прийняття заборони на її використання. Однак 15 жовтня на засіданні обласної ради рішення про заборону скасували фактично одностайно.

Провівши детальний розгляд справи, депутати заявили, що немає жодних підстав забороняти вибухівку, якість та безпечність якої не викликає сумнівів навіть у європейських споживачів. На сьогодні емульсійна вибухівка "ЕРА" єдина, яку поставляють за кордон, зокерма в Німеччину. На відміну від приватних виробників аналогічної вибухівки, розробник "ЕРИ" - спеціалізоване державне підприємство "НВО Павлоградський Хімзавод" - це єдиний в Україні виробник, який пропонує безпечний та якісний засіб для видобутку щебеню з чіткою, прозорою та обґрунтованою ціною. Чим і викликає невдоволення в комерційних підприємців-конкурентів та спонукає до "брудних" маніпуляцій.

Маємо яскравий приклад свідомого та неупередженого підходу депутатів Житомирської облради до вирішення заплутаного питання. Деталізоване вивчення всіх документів та експертних висновків дало змогу ухвалити справедливе рішення. Депутати облради зазначили, що не бажають ставати інструментом для окремих представників бізнесу, які мають на меті втілити свої власні комерційні інтереси. Тим паче, що детальний розгляд справи підтвердив фальсифікацію скарг, що стали причиною заборони використання "ЕРИ" на кар'єрах.

Одностайність депутатів у справедливому та неупередженому вирішенні цього питання дає надію, що корупцію буде подолано, а влада й на далі буде керуватися державними інтересами.

Зараз ви читаєте новину «Депутати Житомирської облради стали на захист держпідприємства та чесної конкуренції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути