четвер, 30 квітня 2015 17:10

Справу про знущання над козаком Гаврилюком передали в суд

Справу про знущання над козаком Гаврилюком передали в суд
Фото: uk.wikipedia.org

Досудове розслідування відносно начальника відділу охорони громадського порядку Печерського РУ ГУ МВС України в Києві, який не припинив в січні 2014 злочини відносно активіста "євромайдан" Михайла Гаврилюка, завершено.

Про це повідомило управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"Генеральною прокуратурою України закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо начальника відділу охорони громадського порядку Печерського РУ ГУ МВС України в м Київ, який звинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України", - йдеться в повідомленні.

Генпрокуратура встановила, що зазначена особа "допустила службову недбалість при виконанні своїх обов'язків, проявляючи слабкість, побоюючись осуду і фізичного впливу з боку оточуючих працівників правоохоронних органів не припинила злочини, які здійснювалися останніми у вигляді фізичного та психічного насильства відносно затриманого активіста "Євромайдана" Михайла Гаврилюка, що заподіяло істотну шкоду правам та інтересам потерпілого ".

Обвинувальний акт відносно начвідділу охорони з угодою про примирення сторін 27 квітня переданий до Печерського районного суду міста Києва.

Зазначається, що до цього ГПУ закінчено досудове розслідування щодо п'яти правоохоронців, які Печерським районним судом міста Києва вже визнані винними у скоєнні кримінальних правопорушень стосовно Михайла Гаврилюка.

Нагадаємо, до цього Генеральною прокуратурою України закінчено досудове розслідування стосовно п'яти правоохоронців, яких Печерським районним судом міста Києва вже визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень щодо Гаврилюка.

Довідка: Михайло Гаврилюк - активіст Євромайдану, козак Четвертої сотні Самооборони Майдану.

Народний депутат України (VIII скликання). Член МДО "Депутатський контроль".

Боєць добровольчого батальйону "Золоті Ворота".

Зараз ви читаєте новину «Справу про знущання над козаком Гаврилюком передали в суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути