четвер, 27 серпня 2009 11:45

Д"Артаньян воював поряд з нашим Іваном Сірком - Петро Ющенко

Д"Артаньян воював поряд з нашим Іваном Сірком - Петро Ющенко

Відкриття Аляски відбулося завдяки етнічним українцям, заявив брат Президента України Петро Ющенко, котрий працює над проектом картинної галереї "Українці в світі".

"Аляску-то відкрили українці, як і одними з перших досліджували Алеутські острови: острів Полтава- одне з підтверджень тому", - сказав він в інтерв"ю газеті Столичные новости.

"Взагалі-то, присутність української крові є практично у всіх королівських династіях Європи, хотіли б вони це визнавати зараз чи ні... Чи відомо вам, що перша грузинська цариця Тамара була заміжньою за одним з українських князів?.. Брали участь українці в створенні першої угорської держави: дружиною першого угорського князя Януша була теж дочка українського князя... Не перестаю дивуватися з того Божого промислу, за яким, на мій погляд, на українство покладена особлива роль в розвитку світової цивілізації. Я назвав би її донорською", - підкреслив Ющенко.

"До речі, у одного з відомих японських борців сумо мама - українка. Українське коріння і в французького маршала Сеньо; коли той загинув, то Людовик XV написав про нього, що він втратив вірнопідданого, а Франція - великого воєначальника. До речі, є французька картина, яка зображає відомого нам д"Артаньяна поряд з нашим Іваном Сірком під час штурму Ля Рошелі. Підкреслюю, французька", - додав брат голови держави.

На питання журналіста, чи "не ображається закордон" за те, що "скрізь сунете українців", Ющенко відповів:

"Ображається, але з доведеними фактами не посперечаєшся. Невже в Росії, незважаючи на той горезвісний "шовінізм великороса", історики заперечуватимуть українське походження Разумовських? Два брати, Олексій і Кирило: перший був цивільним таємним чоловіком Єлизавети, а другим став президентом Петербурзької академії наук. Чи варто говорити про рід Родзянків? І, не дивлячись на спірність питання про Мазепу, ніхто не спростовуватиме той факт, що останній довгий час був найближчим соратником і радником Петра Першого. І хто знає, як би все обернулося, коли б не бажання Меньшикова бути єдиним фаворитом молодого царя", - сказав брат Президента.

Зараз ви читаєте новину «Д"Артаньян воював поряд з нашим Іваном Сірком - Петро Ющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути